Izvor: RTS, 05.Avg.2021, 09:55

Ponovo gori Murtenica, požar i na zlatiborskom brdu Gradina iznad Čajetine

Više požara izbilo je na teritoriji novovaroške i pribojske opštine. Ponovo gori Murtenica. Veliki požar i na zlatiborskom brdu Gradina iznad Čajetine.
Jak, vreo vetar koji dostiže i 23 metra u sekundi duva na planinama Zlatiborskog okruga i rasplamsao je požare.

Ponovo gori Murtenica, a više požara je na teritoriji novovaroške i pribojske opštine.
Na gašenju požara na planini Murtenici angažovani su helikopteri Ratnog vazduhoplovstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i PVO Vojske Srbije.
Požar gase tri helikoptera tipa Mi-8 i Mi-17, koji koriste vedra kapaciteta 2.000, odnosno 3.500 litara vode. Dopuna vodom se vrši na Zlatarskom jezeru.

Na licu mesta se nalaze i vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a koje zajedno sa pripadnicima Vojske pokušavaju da zaustave širenje vatre, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.
Veliki požar izbio je sinoć na zlatiborskom brdu Gradina iznad Čajetine. Gori borova šuma, javlja dopisnik RTS-a.

U gašenju požara učestvuje više vatrogasnih vozila, a pozvani su i vatrogasci koji su gasili požar na Mokroj Gori.
U bizini požara nema naseljenih mesta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kritično na Zlatiboru; ugrožena sela - stižu helikopteri Vojske Srbije VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 05.Avg.2021

Veliki požar izbio je na zlatiborskom brdu Gradina iznad Čajetine...U gašenju požara učestvuje više vatrogasnih vozila, a pozvani su i vatrogasci koji su učestovali na gašenju požara na Mokroj Gori...Vatrogasi su stavili pod kontrolu požar na zlatiborskom brdu Gradina, iznad Čajetine, rečeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.