Policija u Kini koristi naočare za prepoznavanje kriminalaca

Izvor: NovaEnergija.net, 13.Feb.2018, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija u Kini koristi naočare za prepoznavanje kriminalaca

Kina sve više računa na tehnologiju u borbi protiv kriminala. Kineska policija ove nedelje počela je da koristi posebne naočare za prepoznavanje lica na železničkim stanicama, koje mogu da identifikuju potencijalne sumnjive osobe u masi ljudi.
Naočare, proizvedene upravo za potrebe policije, kako navodi Vol strit džurnal, mogu da identifikuju lica u roku od 100 milisekundi, a zatim ga porede sa fotografijama iz baze u kojoj ima oko 10.000 osumnjičenih.
Kineska policija već i >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << zabeležila prve rezultate u korišćenju ovih naočara, prenose kineski mediji.
U Džengdžou je tako policija na železničkoj stanici, identifikovala i uhapsila sedam osumnjičenih osoba za kojima je policija tragala duže vreme. Utvrđeno je i da je 26 osoba koristilo lažna dokumenta i njima je zabranjeno putovanje.
Izvor: N1
Foto: Youtube/Screenshot

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.