Policajac našao i vratio pola miliona dinara zemljoradniku

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac našao i vratio pola miliona dinara zemljoradniku

Predsednik Sindikata srpske policije u Novoj Crnji Miloš Kušić je danas našao i vratio vlasniku torbicu sa više od pola miliona dinara i bonovima za 9.500 litara dizel-goriva.

- Ušao sam u pekaru i video da kod stola, na naslonu stolice, visi zaboravljena mala ručna muška torbica. Otvorio sam je ispred prodavačice i primetio veliku količinu novca i bonova za naftu - naveo je Kušić, prenosi Sindikat srpske policije.

Dodao je da je vlasnika lako našao jer su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u torbici bila i njegova dokumenta. Vlasnik, zemljoradnik koji je krenuo na benzinsku pumpu da preuzme naftu za poljoprivredne radove, zahvalan je što je torbica nađena, piše u saopštenju.

- Pronađene stvari odneo sam u policijsku stanicu kako bismo prebrojali novac i bonove i sačinili zapisnik. Vlasnik je nešto kasnije došao do stanice da bi prijavio nestanak, ali se prijatno iznenadio kada je čuo da je torbica pronađena i da će mu biti vraćena - rekao je Kušić.

Sindikat srpske policije istakao je u saopštenju da im je velika čast što je njihov član i predsednik jedne od 50 sindikalnih grupa pokazao izuzetno poštenje i visoku profesionalnost u teškoj ekonomskoj krizi.

"Nadamo se da će ovaj primer poštenja i profesionalizma biti zapažen i u vrhu MUP i da će se neko setiti da i ovog poštenog čoveka i kolegu primi u svoj Kabinet i oda mu javno priznanje", saopštio je Sindikat srpske policije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.