Izvor: TangoSix.rs, 20.Avg.2018, 08:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo Vuk Dragović, direktor kompanije Wing, sahrana u subotu 25. avgusta na Novom Groblju u 11 časova

Ažurirano: Sahrana Vuka Dragovića biće na Novom groblju u Beogradu, u subotu 25. avgusta. Opelo počinje u 11 časova.
Vuk Dragović, direktor kompanije za proizvodnju vazduhoplovnih struktura iz Beograda i Vršca Wing d.o.o poginuo je 18. avgusta u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj. Prema izveštavanju portala Glas Istre, Dragović je sam vozio svoj automobil kada je u 07:40 časova ujutru, kako su izjavili učesnici nesreće, iz za sada neutvrđenih razloga prešao >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << u traku suprotnog smera i udario prvo u jedan kamion zatim automobil.
Vuk Dragović bio je mašinski inženjer vazduhoplovnog usmerenja koji je preuzeo upravljanje Wingom, najvećom kompanijom u Srbiji kada je proizvodnja vazduhoplovnih struktura u pitanju, od svog oca Tomislava Dragovića vazduhoplovnog inženjera koji je između ostalog projektovao i prvu jugoslovensku kompozitnu jedrilicu Vuk-T koju je nazvao upravo po svom sinu Vuku.
Nakon smrti oca Tomislava 2012. godine Vuk preuzima vođenje kompanijom koja je osim projektovanja, razvoja i proizvodnje vazduhoplovnih struktura projektovala i proizvodila lopatice vetrogeneratora. Kompanija je 2006. godine u Vršcu otvorila sopstveni proizvodni pogon sa kojim su većim kapacitetom ušli na tržište ultra-lakih vazduhoplova. Proizvode veće delove kompozitnih struktura za više proizvođača ovog tipa letelica, od žirokoptera do klasičnih aviona. Prema obimu i raznovrstnosti proizvodnje i palete proizvoda Wing je najveća privatna vazduhoplovna fabrika u Srbiji.
Vuk Dragović je za sobom ostavio suprugu i dvomesečnog sina.
Tango Six izražava najiskrenije saučešće porodici Dragović i kompaniji Wing. U nekoliko ključnih trenutaka postojanja Tango Sixa Vuk nam je nesebično pomogao, uvek je bio predusretljiv, vedar i pun strasti za posao kojim se bavi. Domaće vazduhoplovstvo je izgubilo jednog od najpreduzetljivijh pojedinaca a njegova porodica je ostala bez čoveka koji je sebe nesebično davao. Bila je privilegija poznavati ga i sa njim sarađivati.
Mesto i vreme sahrane Vuka Dragovića objavićemo kada ta informacija bude dostupna.
The post Poginuo Vuk Dragović, direktor kompanije Wing, sahrana u subotu 25. avgusta na Novom Groblju u 11 časova appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Povezane vesti

BEOGRAĐANIN POGINUO U ISTRI Direktor kompanije krenuo po ženu i bebu, pa se ZAKUCAO U KAMION I AUTOMOBIL

Izvor: Blic, 20.Avg.2018

Vuk Dragović (44) iz Beograda poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u subotu oko 7.40 sati dogodila na deonici Lupoglav - Cerovlje na području Istre. On se vozio ka Puli kako bi na aerodromu dočekao svoju ženu i dvomesečnu bebu gde su planirali odmor.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.