Podvig srpskih lekara, beba stara deset dana dobila novu rožnjaču

Izvor: RTS, 07.Okt.2018, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podvig srpskih lekara, beba stara deset dana dobila novu rožnjaču

Lekari Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije i Dečje klinike u Tiršovoj, dečaku starom 10 dana uspešno transplantirali rožnjače.
Doktorka Tanja Kalezić rekla je za RTS da je operacija prošla uredno i da je današnja kontrola pokazala da je za sada sve je u redu.

"Operaciju je uradio doktor Stojković koji je šef transplantacionog tima, i nadamo se da će postoperativni tok proticati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako treba", navela je Kalezićeva.
Dečak je rođen 26. septembra i već je u porodilištu primećeno da je dete rođeno sa belim rožnjačama. Bez transplantacije, dete bi bilo slepo, rekla je Kalezićeva.
Na dečje odeljenje je primljen u petak, navela je Kalezićeva i istakla da su tokom operacije mnogo pomogli anesteziolozi iz Tiršove.
Ističe i dobru koordinaciju sa Ministarstvom zdravlja i Urgentnim centrom prilikom brzog pronalaženja donora tkiva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandar se rodio pre 10 dana i svi su strepeli da će ostati slep, a onda je usledio PODVIG SPRSKIH LEKARA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2018

Kontrola pokazala da je za sada sve je u redu..Lekari Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije i Dečje klinike u Tiršovoj, dečaku starom 10 dana uspešno transplantirali rožnjače...Lekar Tanja Kalezić rekla je da je operacija prošla uredno i da je današnja kontrola pokazala da je za...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Beba stara deset dana dobila novu rožnjaču

Izvor: Danas, 07.Okt.2018

Lekari Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije i Dečje klinike u Tiršovoj, dečaku starom 10 dana uspešno su transplantirali rožnjače. Doktorka Tanja Kalezić rekla je za RTS da je operacija prošla uredno i da je današnja kontrola pokazala da je za sada sve je u redu. Članak Beba stara...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.