Početak procesa koncesije: Vlada Crne Gore održala predtendersku konferenciju

Izvor: TangoSix.rs, 01.Nov.2019, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak procesa koncesije: Vlada Crne Gore održala predtendersku konferenciju

Vlada Crne gore bila je juče domaćin predtenderske konferencije za dodelu koncesije za aerodrome Crne Gore kojoj su prisustvovali zainteresovani investitori, saopšteno je iz njene službe za odnose s javnošću.
Kako se navodi, konferencija je okupila više od 80 predstavnika 33 kompanije iz Evrope, Amerike i Azije.

– Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović otvorio konferenciju u svojstvu predsjednika Tenderske komisije rekavši da izuzetno visoko interesovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << za naše aerodrome, i prisustvo renomiranih kompanija poput francuskih Bouygues construction i Airports de Paris, turskih TAV-a i Limak Groupa, irskog Daa Internationala, korejskog International Airporta, vidi kao potvrdu da smo u Crnoj Gori stvorili atraktivan i stabilan investicioni ambijent i kao dokaz da je Crna Gora globalno atraktivna investiciona destinacija. –
„U ovom procesu osiguraćemo fer tržišnu utakmicu, a neka pobijedi najbolji.“ / Foto: Vlada Crne Gore Vicepremijer je rekao zainteresovanim investitorima da Vlada želi da da dobije partnera koji će na oba aerodroma razviti neophodnu infrastrukturu i obezbediti sigurna i kvalitetna radna mesta za zaposlene:
– Kao država kandidat za članstvo u EU koja je odmakla u pregovaračkom procesu, sa otvorenih 32 pregovaračka poglavlja u potpuno smo svjesni važnosti poštovanja pravila i standarda EU u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju i odlučni smo da cijeli proces vodimo u skladu s najboljim evropskim praksama osiguravajući fer i transparentnu tendersku proceduru, uz visok nivo integriteta i etike. Da zaključim – Crna Gora je kvalitetna, pouzdana i sigurna investiciona destinacija. U ovom procesu osiguraćemo fer tržišnu utakmicu, a neka pobijedi najbolji. – zaključio je Simović.
Konsultant Vlade Crne Gore Međunarodna finansijska korporacija (IFC), koja je član Grupacije Svetske banke prezentovala je potencijalnim ponuđačima predmet, parametre i strukturu koncesije, tehničke specifikacije aerodroma, kao i naredne korake u samoj tenderskoj proceduri, stoji u saopštenju Vlade Crne Gore.

The post Početak procesa koncesije: Vlada Crne Gore održala predtendersku konferenciju appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.