Izvor: RTS, 27.Okt.2020, 17:54

Počela poslednja faza modernizacije "migova 29"

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u toku je poslednja faza modernizacija aviona Mig-29, saopštilo je Ministarstvo odbrane, nakon što je ministar Aleksandar Vulin obišao 204. vazduhoplovnu brigadu.
"Nakon modernizacije vazduhoplovi će biti podignuti na nivo 4+ čime će naše nebo biti još bolje čuvano i još sigurnije", navedi se u saoštenju Ministarstva odbrane.

Ističu da je poslednja faza modernizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aviona, čijem je prikazu prisustvovao Aleksandar Vulin, počela ovih dana.
Nakon referisanja o stanju i operativnim sposobnostima 204. vazduhoplovne brigade, komandant brigade pukovnik Brane Krnjaić uručio je ministru Vulinu uramljene grbove jedinica u sastavu 204. vazduhoplovne brigade, u znak zahvalnosti za jačanje te jedinice.

Zahvaljujući Vojnotehničkom sporazumu koji su postigli predsednici i vrhovni komandanti Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, srpsko Ratno vazduhoplovstvo dobilo je veliku donaciju u avionima, u njihovom opremanju i modernizaciji, koja se odvija u skladu sa programskim dokumentima, saopštilo je Ministarstvo odbrane..

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednja faza modernizacije migova 29

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020

Na vojnom aerodromu "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" u Batajnici u toku je poslednja faza modernizacija aviona MIG-29, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane, nakon što je ministar Aleksandar Vulin obišao 204. vazduhoplovnu brigadu..."Nakon modernizacije vazduhoplovi će biti podignuti na nivo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Započeta poslednja faza modernizacije lovaca MiG-29, posle više od 20 godina kadeti VA na obuci za srednji transportni helikopter

Izvor: TangoSix.rs, 28.Okt.2020, 11:36

Nakon Načelnika generalštava Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, 204. vazduhoplovnu brigadu (vbr) na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici juče je, u pratnji  komandanta RV i PVO Vojske Srbije general-majora Duška Žarkovića, posetio i ministar odbrane Aleksandar...

Nastavak na TangoSix.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.