Petnaest godina beogradskog Udruženja studenata tehnike

Izvor: RTS, 17.Dec.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnaest godina beogradskog Udruženja studenata tehnike

Udruženja studenata tehnike Evrope BEST-Beograd obeležilo je petnaest godina postojanja. Kao ogranak evropskog udruženja, brojnim seminarima i kulturnim razmenama, povezuje naše akademce sa kolegama starog kontinenta.
Edukacija van fakulteta, veliki broj projekata među kojima su Nedelja dizajna i sada već svima dobro poznat Sajam poslova, samo su neke od aktivnosti Udruženja studenata tehnike Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Natalija Srećković, pi-ar koordinator BEST-a kaže da su možda najbitnija stvar studenti koji su prošli kroz ovu organizaciju i na neki način učili neke stvari koje kroz edukaciju možda ne bi mogli da nađu i da im pomognu u njihovom daljem zapošljavanju.
BEST je prvi put ove godine organizovao i programersko takmičenje koje se bavi veštačkom inteligencijom.
"Trebalo je da pravimo veštačku inteligenciju za Bota koji igra igricu koja nam je data. Ima veze sa veštačkom inteligencijem manje više, ali više smo se trudili da nađemo neke prednosti u samoj igrici, da vidimo šta možemo da iskoristimo i na taj način da dobijemo protivnika u smislu kopiranja nekih stvari i tako dalje", kaže pobednik Nikola Stojanović, student računarskog fakulteta.
Da podsetimo BEST je osnovan 1989. godine. Obezbeđuje komunikaciju i saradnju sa studentima u oblasti tehnike i tehnologije. Sa 97 lokalnih grupa u 34 zemlje dopire do preko milion studenata. Naši akademci priključili su mu se pre petnaest godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.