Patrijarh Kiril se nada pravednom rešenju pitanja budućnosti KiM

Izvor: RTS, 07.Dec.2017, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Kiril se nada pravednom rešenju pitanja budućnosti KiM

Delegacija Srpske pravoslavne crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom, u sredu je u Moskvi razgovarala sa ruskim patrijarhom Kirilom, koji je izrazio nadu u "pravedno rešavanje pitanja budućnosti Kosova i Metohije", prenosi "Sputnjik".
Patrijarh Irinej je informisao domaćine o stanju na Kosovu i Metohiji, a govorilo se i o situaciji u Ukrajini, navode Novosti.

List navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je delegacija SPC upoznala domaćine o tome kako teče unutrašnje uređenje Hrama Svetog Save na Vračaru. Oba patrijarha su izrazila nadu da će donatori obezbediti neophodan novac za taj posao.
"Hram treba da bude i simbol bratstva dvaju naroda, dveju država i dveju crkava. Kroz celu istoriju Rusi i Srbi su uvek bili na istoj strani i nikada međusobno nisu ratovali", rekao je ruski patrijarh Kiril.
On je posebno pohvalio srpskog vladiku Antonija, koji vodi naše podvorje u Moskvi, pišu Novosti.
"Vrlo je važno što vladika Antonije okuplja Srbe koji žive i rade u Rusiji, ali je bitno i to što učestvuje u crkvenom i društvenom životu u Moskvi", rekao je patrijarh Kiril i dodao da takvu ulogu ima i otac Vitalij Tarasjev u Beogradu koji vodi podvorje Ruske pravoslavne crkve.
Patrijarh Kiril je zahvalio srpskom patrijarhu što podržava rusko podvorje i u njegovom hramu obavlja bogosluženje.

Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini,   Sveti Sava,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.