Pašalić: Građani se žale na ekološke probleme ali se plaše zameranja

Izvor: RTS, 05.Dec.2018, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašalić: Građani se žale na ekološke probleme ali se plaše zameranja

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da mu se građani žale na probleme iz oblasti ekologije koji traju više godina i decenija, ali da se plaše da se time ne zamere "moćnim ljudima u svojoj sredini".
"Bar jednom mesečno, jedan do dva građanina koje lično primam, žali se na ovu problematiku", rekao je Pašalić na konferenciji o ekologiji "Podržimo građane i građanke".

Pašalić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je objasnio da građani obično vole da razgovaraju sa njim lično i da mu objasne da se plaše, jer ekološki problemi dolaze od pojedinaca i grupa koje su povezane sa lokalnim vlastima.
"Građani se plaše da se time zameraju moćnim ljudima u svojoj sredini. To su problemi koji traju više godina, pa i više decenija, poput deponije u Prijepolju", naveo je on i dodao da se isto odnosi i na situacije u Loznici, Zaječaru, Nišu i posebno u Zemun polju.
Pašalić nije hteo da precizira niti da pruži detaljnije podatke o tim ugrožavanjima ekologije, objašnjavajući da su postupci u toku i da će sa svima izaći u javnost kad se postupci završe.
Zaštitnik građana je rekao da se obraćao i istražnim organima i da se čeka njihova reakcija.
Šef Misije OEBS-a u Beogradu Andrea Oricio pohvalio je Srbiju što je, po prvi put, njen sud doneo osuđujuću presudu za zagađenje životne sredine, a to se desilo u Obrenovcu.
Oricio je ukazao da izgradnja čvrstog sistema za zaštitu životne sredine podrazumeva učešće svih – od institucija do građana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.