Pancir S u narednih nekoliko meseci stiže u Srbiju

Izvor: RTS, 06.Nov.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pancir S" u narednih nekoliko meseci stiže u Srbiju

Rusija će isporučiti Srbiji raketni sistem "pancir S" u narednih nekoliko meseci, u skladu sa potpisanim ugovorom, rekao je direktor ruske Agencije za uvoz i izvoz odbrambenih proizvoda "Rosoboroneksport" Aleksandar Mihejev.
Aleksandar Mihejev je istakao da se sve odvija po planu i da neće biti odlaganja.

"Raketni sistemi se sastavljaju, a srpski specijalci su na obuci", rekao je Mihejev agenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tas.
Ugovor će biti ispunjen u narednih nekoliko meseci, a nakon završene obuke Rusija će započeti isporuku sistema, rekao je Mihejev.
Pre desetak dana na vežbi "Slovenski štit 2019" u Batajnici bio je prikazan ovaj raketni sistem. On je dopremljen kao pratnja raketnog sistema S-400.
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kaže da je ovo oružje koje garantuje dugotrajan mir.
Idealno sredstvo za odvraćanje od napada 
"Pancir S" je topovsko-raketni sistem koji objedinjuje rakete zemlja-vazduh, dva topa kalibra 30 mm, osmatrački i nišanski radar i elektrooptički blok za nadzor i upravljanje paljbom.
Sistem je postavljen na kamion "URAL" od 10 tona i konfiguracije 8 x 8.
Kako je sistem izrađen u kontejnerskom obliku, može se jednostavno postaviti i na drugo vozilo, na oklopni transporter ili na manji brod.
Osnovna namena sistema je zaštita važnih tačaka kao što su aerodromi, komandna mesta, komunikacijska središta...
Namenjen je odbrani od aviona, helikoptera, krstarećih raketa, bespilotnih letelica i vođenih bombi.
Može delovati i protiv površinskih ciljeva - tenkova, oklopnih transportera, borbenih vozila pešadije i slično.
Sistem je osmišljen u Istraživačko projektnom zavodu iz Tule, a proizvodi se u Uljanovsku, zbog svoje kombinovane raketno-artiljerijske konfiguracije.
U realnim situacijama, taktičko-tehničke karakteristike raketnih sistema "pancir" i S-400 čine ih idealnim sredstvom za odvraćanje od napada.
S-400 nikada nije upotrebljen u borbi, dok je "pancir S1" uspešno korišćen u Siriji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: Pancir S stiže u Srbiju za nekoliko meseci

Izvor: B92, 06.Nov.2019

Moskva -- Rusija će isporučiti Srbiji raketni sistem Pancir-S narednih nekoliko meseci, u skladu sa potpisanim ugovorom..."Raketni sistemi se sastavljaju, a srpski specijalci su na obuci. Sve se odvija po planu i neće biti odlaganja", izjavio je direktor ruske agencije uvoz i izvoz odbrambenih proizvoda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.