Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 16:29

FRANCUSKI PREMIJER PODNEO OSTAVKU! Stigao kod Makrona u Jelisejsku palatu, njegova odluka je od velike važnosti za Pariz

Hoće li to doneti promene u Francuskoj?

Francuski premijer Žan Kasteks podneo je ostavku posle drugog kruga predsedničkih izbora na kojima je pobedio Emanuel Makron.

Rojters je prethodno objavio, pozivajući se na dva neimenovana izvora iz vlade, da je Kasteks stigao u Jelisejsku palatu kako bi predao ostavku.

Ostavkom Kasteksa omogućava se dugo očekivana rekonstrukcija vlade, nakon predsedničkih izbora u aprilu, na kojima je Emanuel Makron osvojio drugi mandat.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Francuski premijer podneo ostavku, novi će uskoro biti imenovan

Izvor: Beta, 16.Maj.2022

Francuski premijer Žan Kasteks (Jean Castex) podneo je danas ostavku u očekivanom potezu posle prošlomesečnog ponovnog izbora centrističkog presednika Emanuela Makrona koji će brzo imenovati zamenu.Kasteks je danas došao u Jelisejsku palatu da zvanično podnese ostavku koju je predsednik "prihvatio",...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.