[POSLEDNJA VEST] Isporuka Ansata Republici Srpskoj: Objavljujemo prve fotografije helikoptera

Izvor: TangoSix.rs, 23.Nov.2020, 12:37

[POSLEDNJA VEST] Isporuka Ansata Republici Srpskoj: Objavljujemo prve fotografije helikoptera

Kompanija Ruski Helikopteri predala je zvanično danas u Kazanju prvi laki višenamenski helikopter Ansat Republici Srpkoj kao deo ugovora za tri helikoptera, kako smo javili u junu ove godine.
Planirano je da operater helikoptera bude nova jedinica u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Repubilike Srpske. Za Ruske Helikoptere entitet države Bosne i Hercegovine biće prvi evropski kupac Ansata.
Šema bojenja novih Ansata za Republiku Srpsku / Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Ruski Helikopteri Republika Srpska upotrebljavaće Ansat kao svoj prvi zaista višenamenski helikopter Kako je danas saopšteno iz Ruskih Helikoptera, prvi Ansat za Republiku Srpsku biće opremljen za MEDAVAC modulom koji će se sastojati od nosila, mesta za jednog pacijenta i dva medicinara. Od opreme tu će biti mobilni respirator, EKG za monitoring srčanih aktivnosti u realnom vremenu i druga medicinska oprema. Uz prvi helikopter predat je i set od pet sedišta koja se mogu postaviti umesto MEDAVAC konfiguracije. Saopšteno je da je helikopter isporučen i sa „sistemom za aktivnu kontrolu vibracija“.
Republika Srpska će dobiti još dva Ansata 2021. i 2022. godine. Dodatno će biti opremljeni sa reflektorima, sistemom za „fast rope“ desante,  dizalicom i kukom HESLO (Helicopter External Sling Load Operations) operacije.
Prema ugovoru, saopšteno je iz Ruskih Helikoptera, tri tehničara i dva pilota dobiće obuku u trening centru u Kazanju. Piloti će učiti letenje na tipu kako u simulatoru tako i na samim helikopterima. Planirano je da u naredne dve godine obuku prođe još 4 pilota i 6 tehničara.
Za više detalja o novom ruskom helikopteru pročitajte Tango Six analizu ovde.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post [POSLEDNJA VEST] Isporuka Ansata Republici Srpskoj: Objavljujemo prve fotografije helikoptera appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKI HELIKOPTER ISPORUČEN SRPSKOJ, PRVI U EVROPI: Uz višenamensku letelicu Ansat ide mobilni respirator, EKG ali i OVA oprema!

Izvor: Kurir, 23.Nov.2020

Kompanija Ruski Helikopteri predala je zvanično danas u Kazanju prvi laki višenamenski helikopter "Ansat" Republici Srpkoj kao deo ugovora za tri helikoptera.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.