POKS: Sramno je za celo društvo trošenje 40 miliona evra na rijaliti, novac dati za lečenje dece

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2019, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKS: Sramno je za celo društvo trošenje 40 miliona evra na rijaliti, novac dati za lečenje dece

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da je sramota za celo srpsko društvo, trošenje 40 milona evra za rijaliti program u Srbiji, dok novca za rešavanje životno važnih pitanja često nema dovoljno.

"Sramotno je da u realnoj Srbiji nema para za lečenje dece, a u virtualnoj, rijaliti Srbiji ima 40 miliona evra za iživljavanje i izgradnju najskupljeg pozorišta.

Rijaliti programi sve više postaju problem našeg društva, jer na najprizemniji način >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << propagiraju nasilje i nemoral, stvarajući utisak da je to normalno i prirodno ponašanje", navodi se u pisanoj izjavi potpredsednika POKS-a Vojislava Mihailovića.

POKS je podsetio da je ta stranka u Skupštini Srbije podnela Predlog zakona o kome će se poslanici izjasniti ove jeseni, a koji reguliše tu oblast tako da se rijaliti program zabranjuje za prikazivanje pre ponoći, kao i da se medijske kuće koje ga prikazuju dodatno oporezuju visokom stopom, kao ekstra-profit.

POKS je naveo da se tim predlog predviđa i da se od tog poreza celokupan novac uplaćuje u Fond za lečenje dece od najtežih bolesti, kao i da bi se u taj fond automatski uplaćivalo četiri petine od svake SMS poruke koju građani uplate za glasanje u rijaliti programu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.