[PARTNER 2021] Leonardo: Došli smo prvi put da ponudimo Spartan; Stefanović: Uzimamo C-295

Izvor: TangoSix.rs, 12.Okt.2021, 07:50

[PARTNER 2021] Leonardo: Došli smo prvi put da ponudimo Spartan; Stefanović: Uzimamo C-295

Juče, prvog dana 10. jubilarnog sajma naoružanja Partner 2021, najavljene su i prve dve veće narudžbine za srpsko RV i PVO. Ministar odbrane dr. Nebojša Stefanović je nakon sastanka sa nacionalnim direktorom za naoružanje ministarstva odrane Španije admiralom Santjagom Gomezom izjavio da su „dogovreni konkretni potezi“:
– …i očekujemo, naravno, potpisivanje ugovora o nabavci dva transportna aviona C-295, koje će Srbija kupiti od Španije, odnosno Erbasa, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i, naravno, nabavku većeg broja helikoptera H-145M. –
Kako Tango Six saznaje, proces najavljene nabavke Erbasovih transportnih aviona tek počinje. Budući ugovor biće strukturiran po „G to G“ principu („Government to Government“) i stoga početni korak – potpisivanje memoranduma o saradnji koji je formalizovan juče.
Prvi konkretniji pregovori i zaključivanje ugovora tek predstoje. Ako je verovati po dosadašnjoj dinamici ugovaranja sa Erbasom, potpisivanje kupovine moglo bi se dogoditi u prvoj polovini sledeće godine. Dobar primer brzine saradnje Srbije i Erbasa svakako je prvi ugovor za helikoptere koji je potpisan za samo tri meseca od potpisivanja prvog memoranduma o strateškoj saradnji.
Leonardo prvi put na Partneru / Foto: Petar Vojinović Interesantan momenat jučerašnjim dešavanjima svakako je bilo i premijerno prisustvo italijanskog koncerna Leonardo. Kompanija je u hali 4 postavila svoj štand sa vizualina vazduhoplovne ponude u kojoj dominiraju M346 i bitnije – C-27J Spartan. Da li je kasno za najozbiljnijeg konkrenta Erbasovom avionu ostaje da se vidi.
Tango Six je objavio serijal tekstova o preko potrebnoj zameni trenutne flote RV i PVO Antonova. Takođe smo analizirali i dva najveća konkurenta, C-27J i C-295, njihove uporedne karakteristike i izglede za pobedu u Srbiji.
Svi članci Tango Six izveštavanja sa Partnera 2021 nalaze se ovde.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post [PARTNER 2021] Leonardo: Došli smo prvi put da ponudimo Spartan; Stefanović: Uzimamo C-295 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.