Izvor: TangoSix.rs, 21.Okt.2021, 08:00

[PARTNER 2021] Intervju: Nenad Miloradović o vazduhoplovnom segmentu Partnera 2021; Novine, planovi i pojašnjenja

Na desetom po redu sajmu naoružanja i vojne opreme Partner 2021 prikazano je ukupno 150 artikala naoružanja (platformi, sistema, projekata) u nadležnosti Ministarstva odbrane i Jugoimporta. Njih 16 bilo je premijerno. Državni R&D deo jednačine veće je vrednosti nego ikad.
Iznenađujuće, sajam je bio znatno posećeniji nego predkoronarne 2019. godine (gledno po jedino bitnim – biznis danima). Primetno više ljudi, nove najave i ugovoreni (iako neki nepotpisani) poslovi >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << svakako nisu bili očekivani imajući u vidu pandemiju. Da li je zimski termin bolja solucija od junskog ili jednostavno vojna industrija nije pogođena globalnim usporenjem, ostaje organizatorima da analiziraju.
Tango Six je u sklopu svog tradicionalnog izveštavanja sa Partnera (naš peti po redu sa kojeg se javljamo) poslednjeg dana napravio, takođe tradicionalni, „end-of-show“ intervju sa dr. Nenadom Miloradovićem, pomoćnikom ministra odbrane za materijalne resurse. Fokus su naravno vazduhoplovne novine i izloženi artikli (iako ćemo vam u posebnom tekstu predstaviti i kopneni deo).
Miloradović je ispričao više detalja o premijeri Laste TP (koju je ekskluzivno predstavio u aprilu na Vazduhoplovnom samitu jugoistočne Evrope), statusu modernizacije jurišnika Orao (o čemu smo juče pisali) ali i osobenostima ovogodišnjeg Partnera – novopotpisanim saradnjama i unapređenjima već postojećih.
Pričao je više o najavljenom prelasku srpske Erbas flote na HForce 3 stadijum, posebno o ulogama kojie će u toj kooperaciji igrati tri domaće rakete, od kojih je Pauk svakako najinteresantnija. Pomenut je, sada već triling, „ozbiljnijh“ bespilotnih letelica, kao i odluka da se ipak prikaže 8 novih vazduhoplovnih raketa. Ispričao je i više detalja o novom sistemu Gavran.
Svi članci Tango Six izveštavanja sa Partnera 2021 nalaze se ovde.

 
The post [PARTNER 2021] Intervju: Nenad Miloradović o vazduhoplovnom segmentu Partnera 2021; Novine, planovi i pojašnjenja appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.