Otvorena sportska hala Doma učenika u Kraljevu

Izvor: BKTV News, 02.Sep.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena sportska hala Doma učenika u Kraljevu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Mladen Šarčević otvorio je danas novoizgrađenu sportsku salu u okviru Doma učenika srednjih škola u Kraljevu u čiju je izgradnju uloženo 53.575.810 dinara.

"Reč je o zaista kvalitetnom objektu koji ima sve sadržaje. Objekat ima i aneks. Sama sala ima površinu veću od 900 kvadrata", kazao je Šarčević i naveo da će salu osim učenika doma koristiti i sportski klubovi.

Izgradnja sportske sale >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << sa aneksom sprovedena je u tri faze, a radovi su završeni u februaru. Ukupna površina objekta je 1.160 metara kvadratnih. Hala je opremljena svom sportskom opremom.

Ministar je naglasio da obrazovanje više nije pasivan proces i da je u tesnoj vezi sa privredom.

"Kreiranje politike upisa i novih modela ustanova je zadatak Ministarstva i da u skladu sa potrebama i vremenom ispratimo ono što je privredi najpotrebnije", kazao je Šarčević.

Foto: Ministarstvo prosvete

Otvaranju su pored predstavnika Ministarstva, prisustvovati i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i direktor Doma učenika Dragutin Karanović. Gradonačelnik Kraljeva istakao je da se ulaganje u obrazovanje višestruko vraća.

"Ulaganje u obrazovanje donosi najbolje prinose, zato su i lokalna samouprava i Ministarstvo prosvete zajedničkim naporima uspeli da ovu investiciju dovedu do kraja", rekao je on.

Direktor Doma učenika Dragutin Karanović zahvalio je ovom prilikom Ministarstvu prosvete na podršci. U novoizgrađenoj sali odigrana je i revijalna košarkaška utakmica timova Ministarstva prosvete i Doma učenika.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.