Otvoren simulator letenja B737-800 u Muzeju vazduhoplovstva; Zuvić: Simulator dostupan i građanstvu

Izvor: TangoSix.rs, 05.Nov.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren simulator letenja B737-800 u Muzeju vazduhoplovstva; Zuvić: Simulator dostupan i građanstvu

Krajem prethodne nedelje u Muzeju vazduhoplovstva otvoren je simulator letenja B737-800, a ujedno i organizovani prvi letovi. Tom prilikom, svi zainteresovani bili su u mogućnosti da se upoznaju sa komandama i procedurama tokom leta, kao i da samostalno ali uz sugestije instruktora upravljaju avionom.
Kako je tada za Tango Six objasnio vlasnik simulatora Života Zuvić, simulaciju letenja će od sada u Muzeju moći da dožive svi zainteresovani, kako piloti, tako i građanstvo:
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> – Osim pilota koji će dolaziti na pripreme kroz svoje redovne asesmente, a i osim priče koju sklapamo trenutno sa Prince Aviationom gde pravimo Jet Orientation kurs, dali smo šansu i daćemo priliku građanstvu. Ko god želi da proba, da oseti komande putničkog aviona, da vidi kako izgledaju ti sistemi i kako izgleda ta navigacija kod nas, šta mi to radimo iza zatvorenih vrata. Na kraju, dosta je gledaju samo stjuardese u zadnje vreme. –

 
Simulator čine kokpit i deo putničke kabine / Foto: Marta Lutovac, Tango Six
Instrumenti i komande odgovaraju realnim uslovima / Foto: Marta Lutovac, Tango Six Deo putničke kabine / Foto: Marta Lutovac, Tango Six Prema njegovim rečima, trenutno traju dogovori sa kompanijom Prince Aviation u vezi sa zajedničkim pokretanjem Jet Orientation kursa, ali su detalji za sada i dalje nepoznati:
– U pitanju je Jet Orientation kurs koji je neophodan kurs da bi uopšte došli na mlazni avion. Tu je način kako se ponašate u kabini, šta gledate, šta koristite u određenim fazama leta i kako su sistemi izmešteni u kabini i kako mi tu našu vrstu navigacije radimo.  –

The post Otvoren simulator letenja B737-800 u Muzeju vazduhoplovstva; Zuvić: Simulator dostupan i građanstvu appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.