Otvoren renovirani park na Topličinom vencu

Izvor: RTS, 01.Sep.2019, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren renovirani park na Topličinom vencu

Park vojvode Vuka na Topličinom vencu u Beogradu svečano je otvoren. Postavljene su pametne klupe, obnovljene fasade i posađena nova stabla. Sve saobraćajnice u okruženju parka su rekonstruisane.
U Beogradu je ovih dana završena rekonstrukcija Trga Republike, a četiri ekološka vozila, popularno nazvana "vrabac", počela su da besplatno prevoze putnike užim gradskim jezgrom svakog dana od osam ujutru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 10 uveče. Karađorđeva ulica je otvorena za saobraćaj, a jedna od najlepših ambijentalnih celina prestonice, Toličin venac, dobila je novo ruho.

Na novom prostranom Trgu Republike, Beograđani i gosti prestonice će u nedelju 8. septembra moći da uživaju u predstavi Narodnog pozorišta, čime nacionalni teatar dobija novu, treću scenu.
Karađorđevom ulicom u oba pravca krenuo je saobraćaj, proradili su i tramvaji, a nastavlja se sređivanje trotoara i keja koji će po ugledu na "Beograd na vodi" imati dečija igrališta i biciklističku stazu.
Na Topličinom vencu je uređen Park vojvode Vuka, postavljene su pametne klupe, obnovljene fasade i posađena nova stabla. 
Marko Stojčić, glavni gradski urbanista, navodi da su rekonstruisane sve saobraćajnice u okruženju parka.
"Imamo deo pešačke zone, deo je ostao za saobraćaj, tako da nismo ugrozili funkcionisanje saobraćaja. Završavamo raskrsnice Despota Stefana i sve ostale u 27. marta, tako da nam preostaje da se to uradi do Nove godine, a u toku septembra će biti završena deonica od Takovske do Ruzveltove i u poslednjoj fazi od Francuske do Kalemegdana", kaže Stojčić.
Povodom svečanog otvaranja Topličinog venca, za decu je priređen zabavni program.
Uz pametne klupe na trgovima su i pametni semafori na ulicama.
Grad će ovih dana potpisati ugovor sa "Simensom" za postavljanje 150 adaptivnih semafora koji će sami, na osnovu gustine saobraćaja regulisati dužinu svetla.
Oni će se, na gradskim raskrsnicama, naći već ove jeseni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.