Otvoren Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Izvor: RTS, 14.Okt.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Pokrajinska vlada će nastaviti da finansijski i na druge načine pomaže žensko stvaralaštvo, poručio je vojvođanski premijer Igor Mirović na Sajmu stvaralaštva seoskih žena koji je otvoren u Novom Sadu.
Na Novosadskom sajmu otvoren je 10. Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini, na kojem učestvuje 210 ženskih organizacija iz 39 vojvođanskih opština.

Osvrćući se na početke manifestacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je prvi put održana 15. oktobra 2009. godine, pokrajinski premijer Igor Mirović je rekao da su rukotvorine seoskih žena sada već postale ozbiljan proizvod.
Mirović je poručio da je stvaralaštvo seoskih žena postalo vojvođanski brend.
Obećao je da će pokrajinska vlada nastaviti da finansijski i na druge načine pomaže žensko stvaralaštvo.

Organizator sajma je pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova u kojem kažu da bez seoskih žena ne bi bilo ni lokalne zajednice, ni društva u celini. 
Zato ovakvom manifestacijom žele da skrenu pažnju na njihove potencijale i učine vidljivim njihove veštine.
Diraktorka Zavoda Diana Milović navela je da posetioci sajma mogu da vide kakvim blagom raspolažemo i šta sve seoske žene imaju u svojim rukama, od kulinarskih specijaliteta, preko domaće radinosti, do turizma. 
Ovim sajmom, inače, obeležava se 15. oktobar, Međunarodni dan seoskih žena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Stvaralaštvo seoskih žena je brend Vojvodine"

Izvor: B92, 14.Okt.2018

Na Novosadskom sajmu otvoren je 10. sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini na kojem učestvuje 210 ženskih organizacija iz 39 vojvođanskih opština...Pokrajinski premijer Igor Mirović poručio je da je stvaralaštvo seoskih žena postalo vojvođanski brend...Osvrćući se na početke manifestacije,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.