Otplata duga za komunalne usluge na više rata

Izvor: RTS, 31.Okt.2019, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otplata duga za komunalne usluge na više rata

Korisnici komunalnih usluga moći će od 1. novembra do 31. decembra da zaključe, po veoma povoljnim uslovima, reprogram duga za neizmirene komunalne usluge, saopštilo je Javno komunalno preduzeće "Infostan tehnologije".
Gradsko veće Beograda donelo je zaključak koji omogućava reprogram duga za fizička lica koja su utužena kod nadležnih sudova i javnih izvršitelja, za koja su donesene pravosnažne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << presude i rešenja o izvršenju, postupke koji su u toku pred nadležnim sudovima, korisnike koji duguju više od tri meseca a za koje nije pokrenut postupak prinudne naplate, kao i za dužnike koji su u prethodnim godinama pristupili reprogramu duga, a nisu poštovali dinamiku otplate.

Korisnicima koji reprogramiraju dug otpisuje se celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredbi, pri čemu mogu da odaberu željeni model otplate preostalog duga – plaćanjem duga u celosti otpisuje se 15 odsto preostalog duga, za plaćanje duga na tri mesečne rate otpisuje se 12 odsto preostalog duga, za šest rata otpisuje se deset odsto preostalog duga, dok se za 12 rata otpisuje pet odsto preostalog duga.
Tokom primene i poštovanja uslova reprograma, obračun kamate miruje, a potpisnici su u obavezi da  pored rate za reprogramirani dug, plaćaju tekuće obaveze, saopštilo je Javno komunalno preduzeće "Infostan tehnologije".
Svi zainteresovani za reprogram duga mogu da dođu u bilo koju ekspozituru ili sedište preduzeća svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova, gde će dobiti Predlog ugovora o priznanju duga.
Svi potpisnici ugovora dužni su da overe potpis kod javnih beležnika i dostave ga JKP "Infostan tehnologije", o čemu će preduzeće blagovremeno obaveštavati nadležne sudove i javne izvršitelje.
Korisnici će nakon potpisivanja i overe dobiti kompletan plan otplate sa rokovima dospeća ugovorenih rata. U slučaju neplaćanja dve uzastopne rate, celokupna dugovanja prema JKP "Infostan tehnologije" dospevaju na naplatu odmah.
Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o izvršenju i obezbeđenju, koji će se primenjivati od 1. januara 2020. godine, predviđeno je da se svi izvršni postupci koji se sprovode pred sudovima nastave pred javnim izvršiteljima.
Korisnici će uz oktobarski račun dobiti sve informacije o uslovima reprograma duga, o čemu se mogu takođe obavestiti pozivom Besplatnog pozivnog centra 0800-011-018 za pozive iz svih fiksnih mreža i pozivom broja 011/3954-420 za pozive iz mobilnih mreža.
JKP "Infostan tehnologije" svim redovnim platišama koji na vreme plaćaju račune, od novembra priprema dodatne velike popuste i brojne pogodnosti. Pored postojećih popusta pri plaćanju računa od pet, šest i sedam procenata, preduzeće će u saradnji sa poslovnim partnerima obezbediti dodatne velike popuste koji će biti istaknuti na sajtu preduzeća, u delu "Kutak za redovne platiše".
Račun objedinjene naplate plaća se bez provizije u JP "Pošta Srbije" i poslovnim bankama, navodi se u saopštenju JKP "Infostan tehnologije".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.