Otkriveno na koje će destinacije leteti prvi avioni sa Morave

Izvor: RTS, 18.Okt.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno na koje će destinacije leteti prvi avioni sa "Morave"

Vlada Republike Srbije je proglasila dve avio-linije koje će saobraćati sa Međunarodnog aerodroma "Morava". Avioni će iz Kraljeva leteti do Beča i Soluna, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Prvi letovi sa Međunarodnog aerodroma "Morava" krenuće u decembru, na liniji Kraljevo–Beč–Kraljevo, nakon što na javnoj nabavci bude izabrana kompanija koja će saobraćati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na ovoj liniji od javnog interesa.

"Letovi na liniji za Beč odvijaće se od 1. decembra 2019. godine do 31. decembra 2021, dok će se letovi za Solun odvijati sezonski, u periodu od 10. marta do 15. oktobra 2020. i u periodu od 10. marta do 15. oktobra 2021", rečeno je u Ministarstvu saobraćaja.
U saopštenju se naglašava da se odluke o proglašenju linije od javnog interesa donose za linije koje su značajne za saobraćajno povezivanje i brži razvoj nedovoljno razvijenih regiona u Republici Srbiji, a za koje ne postoji komercijalni interes za redovan avio-prevoz.
"Opslužno područje Aerodroma "Morava", pored okruga u centralnoj Srbiji, obuhvata i deo BiH, odnosno Republiku Srpsku, i Crnu Goru, a procenjuje se na oko tri miliona ljudi", ističe se u saopštenju.
Iz Ministarstva saobraćaja navode da prema analizama koje su rađene za potrebe uspostavljanja linija od javnog interesa, u ovom trenutku u Srbiji posluje oko 450 kompanija iz Austrije koje zapošljavaju više od 13.000 ljudi, dok kompanije u potpunom ili delimičnom vlasništvu grčkih državljana zapošljavaju više od 25.000 radnika u Srbiji.
"Preduzeće 'Aerodromi Srbije', kao operater na Aerodromu "Morava", spremni su za početak obavljanja redovnog avio-saobraćaja, a Vlada Srbije obezbedila je neophodna sredstva za ove dve linije od javnog interesa za ovu i naredne dve godine", saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KREĆU PRVI LETOVI SA AERODROMA "MORAVA": Evo koje linije su u pitanju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2019

Vlada Republike Srbije je proglasila dve avio-linije koje će saobraćati sa Međunarodnog aerodroma "Morava"...Avioni će iz Kraljeva leteti do Beča i Soluna, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture...Prvi letovi sa Međunarodnog aerodroma "Morava" krenuće u decembru,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.