Osude napada na novinarku RTS-a Oliveru Jovićević

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osude napada na novinarku RTS-a Oliveru Jovićević

Tvit koji je objavio predsednik PSG Sergej Trifunvić na račun urednice i voditeljke RTS-a Olivere Jovićević, naišao je na brojne osude u javnosti.
Udruženje novinara Srbije ocenilo je da Trifunovića uvrede predstavljaju radikalizaciju obračuna političara sa novinarima i poziva političke stranke, Poverenicu za zaštitu ravnopravnosti i novinarske i nevladine organizacije da stanu u zaštitu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dostojanstva Olivere Jovićević.
Uvrede je osudilo i Nezavisno udruženje novinara Srbije. 
Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić poručio je da, iako novinarka Olivera Jovićević nije član te stranke, naprednjaci brane neprikosnoveno pravo na dostojanstvo svake žene u Srbiji i da će braniti svaku sugrađanku od napada.
Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović osuđuje sve napade na novinare i medije, i kaže da je dobro da su uvrede koje je uputio Trifunović osudili NUNS i UNS, jer su time pokazali da je nedopustivo da se političari na ovakav način obraćaju novinarkama.
"Možete da se ne slažete s tim kako neko radi svoj posao, ali nemate pravo nikog da vređate. Nažalost, nije prvi put da političari iz opozicije koriste najprimitivniji seksistički rečnik kad su u pitanju žene, a to što je Sergej Trifunović tek nedavno ušao u politiku ne čini ga manje odgovornim za javno iznete stavove", kaže Mihajlovićeva, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.
Na reči Trifunovića reagovali su i potpredsednici SNS-a Marija Obradović, Milenko Jovanov, kao i član Predsedništva SNS-a Vladimir Orlić.
Aktiv žena Pokreta socijailsta saopštio je da oštro osuđuje, kako navode, prostačke uvrede koje je na račun novinarke RTS-a izneo Sergej Trifunović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.