Izvor: RTS, 28.Jun.2022, 14:45

Ombudsman pokreće postupak zbog sumnje da je muškarac dve godine vršio obljubu nad devojčicom

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad Gornji Milanovac, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova nakon saznanja iz medija da je u Gornjem Milanovcu uhapšen muškarac zbog sumnje da je dve godine vršio obljubu nad devojčicom od 13 godina, navodi se u saopštenju.
U saopštenju se navodi da je institucija Zaštitnika građana od Centra za socijalni rad zatražila informacije o tome da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << li je porodica devojčice od ranije na evidenciji CSR Gornji Milanovac, te koje je aktivnosti Centar preduzeo u prethodnom periodu radi zaštite prava i najboljih interesa dece iz te porodice.
Dodaje se da je od MUP-a zatražen izveštaj o aktivnostima koje je nadležna policijska uprava preduzela u navedenom slučaju.
Kako se navodi, Zaštitnik građana se obratio i Centru za zaštitu žrtava trgovine ljudima i zatražio informacije o eventualnom postupanju u ovom slučaju, kao i drugom sličnom slučaju u vezi sa istim uhapšenim muškarcem. Organi tražene informacije treba da dostave u roku od 15 dana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zaštitnik građana pokrenuo kontrolu nadležnih zbog sumnje na obljubu maloletnice

Izvor: Danas, 28.Jun.2022

Zaštitnik građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Centra za socijalni rad (CSR) Gornji Milanovac, kao i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) nakon što je u tom gradu uhapšen muškarac zbog sumnje da je dve godine vršio obljubu nad devojčicom od 13 godina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.