Ombudsman kontroliše rad Grada Beograda zbog deponije u Vinči

Izvor: RTS, 01.Nov.2019, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ombudsman kontroliše rad Grada Beograda zbog deponije u Vinči

Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole rada Gradske uprave Beograda zbog medijskih navoda da se na deponiji u Vinči pojavio otvoreni požar.
Na osnovu informacija iz medija da se na deponiji Vinča pojavio novi otvoreni požar koji može uticati na kvalitet životne sredine, zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole rada Gradske uprave Beograda.

Zaštitnik građana podseća da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je povodom požara na deponiji Vinča reagovao 2017. godine, zahtevajući od svih nadležnih organa da preduzmu mere koje će obezbediti potpuno i objektivno obaveštavanja javnosti o stanju životne sredine, kao Ustavom i zakonom zagarantovano pravo, ali i mere koje će sprečiti da se takve situacije u budućnosti ne ponavljaju.
Kada su mediji pre nekoliko dana izvestili o otvorenom požaru na deponiji, to su u JKP "Gradska čistoća" negirali i naveli da je dim koji se pojavio iz unutrašnjosti deponije, a snimci sa društvenih mreža od pre nekoliko godina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.