Oko 200 žrtava na putevima u Srbiji ove godine

Izvor: RTS, 14.Jun.2019, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 200 žrtava na putevima u Srbiji ove godine

Od početka ove godine do 11. juna u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je 196 lica, a povređeno oko 7.500. U odnosu na isti period prethodne, broj poginulih manji je za 11 odsto, a povređenih za 12 procenata.
Manje su stradali pešaci, putnici i vozači u automobilima, a više biciklisti i putnici u autobusima.

Brzina je i dalje glavni uzročnik nesreća u saobraćaju, a zatim alkoholisanost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozača.
Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević rekla je da Agencija zajedno sa MUP-om sprovodi niz aktivnosti.
Ističe da MUP sprovodi represivne mere a Agencija preventivne i da to svuda u svetu daje dobre rezultate.
"Krećemo sa našem kamanjeom 'Vozi odmoran' koja je namenjena pre svega putncima u tranzitzu ali i građanima koji kreću na odmor", rekla je Miloševićeva.
Ističe da se kampanja sprovodi u saradnji sa MUP-om, turskom ambasadom i velikim brojem privrednih subjekata. Biće štapmani četvorojezični flajeri.
U poslednjoj deceniji, broj saobraćajnih nesreća se smanjuje. Na početku ovog veka imali smo oko 170 poginulih na milion stanovnika, a 2008. godine 120.
Prošle godine, na srpskim putevima, na milion stanovnika stradalo je manje od 80 ljudi. Aktivnostima, merama i akcijama policije i Agencije za bezbednost saobraćaja, taj trend je nastavljen i ove godine.
Cilj je da se dostigne stepen bezbednosti kao na putevima u razvijenim zemljama jer teške saobraćajne nesreće imaju nesagledive posledice i veliki su trošak za državu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na putevima Srbije od početka godine poginulo 196 lica

Izvor: Danas, 14.Jun.2019

Od početka ove godine do 11. juna u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo je 196 lica, a povređeno oko 7.500. U odnosu na isti period prethodne, broj poginulih manji je za 11 odsto, a povređenih za 12 procenata. Članak Na putevima Srbije od početka godine poginulo 196 lica se pojavljuje prvo...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.