Izvor: RTS, 22.Jan.2022, 19:02

Održani ekološki protesti u više mesta u Srbiji

Na više lokacija u Srbiji ponovo su organizovani protesti sa zahtevom da se obustave ugovori štetni za ekologiju i da se povuku prekršajne prijave protiv građana koji su učestvovali na dosadašnjim protestima.
Savez ekoloških organizacija i "Ne damo Jadar" organizovao je protest ispred gradske pošte u Loznici tražeći ukidanje svih dokumenata vezanih za projekat "Jadar", vraćanje građevinskog u poljoprivredno i šumsko zemljište, kao i vraćanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razlike u porezu koji su građani plaćali u proteklom periodu.

Predsednik koalicije Podrinjski antikorupcijski tim (PAKT) Miroslav Mijatović izjavio je da će u ponedeljak imati sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, gde će joj predočiti zahteve i uputiti predlog da se zabrani iskopavanje litijuma i bora.
Organizatori su rekli da je povod za skup zahvalnost svima onima koji su prethodnih meseci podržavali meštane Gornjih Nedeljica u borbi protiv eksploatacije jadarita u tom kraju.
Protestu su se pridružili Savez ekoloških organizacija Srbije i Ekološki ustanak, kao i aktivisti i građani iz drugih mesta.
Održani su protesti i u Vranju. Manji broj ljudi okupio se ispred Pošte u centru grada.
Nosili su transparente na kojima je pisalo "Srbija nije kolonija", traže poništenje svih ugovora sa "trovačima"‚ i povlačenje prekršajnih prijava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.