Odgovor novinarke Cenzolovke RTS-u

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor novinarke Cenzolovke RTS-u

Objavljujemo odgovor novinarke portala Cenzolovka na tekst objavljen na portalu RTS-a.
Novinarka Cenzolovke Tamara Spaić poslala nam je reakciju na tekst "Lažne vesti Cenzolovke", koji prenosimo u celini.
Odgovor RTS-u 
Glup naslov na RTS-u
U poznatom maniru objavljivanja reakcija, ali ne i vesti na koje reaguju, RTS je na svom portalu objavio reakciju na moj tekst »RTS prećutao optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protiv Milana Radoičića o prikrivanju zločina«. Naslov reagovanja je »Lažne vesti Cenzolovke« i kao što je slučaj sa svim klikbejtovima (clickbait), koji suštinski nepošteno privlače pažnju čitalaca na tekst koji ne odražava ono što piše u naslovu, ni ovaj RTS-ov nema nikakve veze sa tekstom iznad koga stoji.
Jer, RTS nije demantovao nijednu činjenicu iznetu u tekstu. Konstatovali su da sam napravila jednu grešku i da sam je ispravila sat vremena nakon što je tekst objavljen na sajtu Cenzolovke.
Ispravku nisam unela, kako RTS piše »slučajno, po nečijem nalogu ili sugestiji«, nego vrlo namerno, čim sam uočila da je moj tekst neprecizan i da sam izostavila informaciju da se moja analiza odnosi na portal. RTS svoju grešku nije ispravio do danas, pa ih pozivam da to učine i informišu građanje o detaljima koje je o Milanu Radoičiću izneo kosovski tužilac, prestanu da manipulišu i počnu da se bave onim za šta ih plaćamo.
I dalje želim da verujem da je u pitanju samo glup naslov nekoga ko se obučava na režimskim tabloidima, a ne glup napad na nezavisan portal fondacije koja nosi ime hrabrog novinara koga je režim ubio.
Tamara Spaić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.