Odbor BU jednoglasno utvrdio neakademsko ponašanje Siniše Malog

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor BU jednoglasno utvrdio neakademsko ponašanje Siniše Malog

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije. Odbor će dostaviti konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.
U saopštenju na sajtu Univerziteta se navodi: "Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na sednici održanoj 21. 11. 2019. godine, preinačio je Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka 05-01 broj 131 od 28. 10. 2019. godine i jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije 'Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji', koju je imenovani odbranio na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine."

Navodi se da je Mali učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike, jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.
Odbor za profesionalnu etiku je konstatovao da predloženu meru javne osude dekan Fakulteta nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana Fakulteta.
Zaključeno je da će Odbor za profesionalnu etiku dostaviti konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.
Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović rekla je za RTS da će odluka odbora biti saopštena Senatu koji će postupiti po određenim procedurama.  
Prethodno je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka usvojilo izveštaj o doktoratu Siniše Malog, kojim je predloženo da se ministru finansija izrekne mera javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorata.
Univerzitetu u Beogradu stiglo je pet inicijalnih žalbi na odluku Nastavno-naučnog veća FON-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbor za etiku predložio da Senat postupi po pravilniku o poništavanju doktorata

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2019

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu predložio je Senatu Univerziteta da postupi po pravilniku o poništavanja doktorata u slučaju ministra Siniše Malog jer je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja u njegovom radu, izjavila je danas rektorka Univerziteta Ivanka Popović...Ona...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.