Od juna novi broj policije 192, a Hitne pomoći 194

Izvor: Blic, 30.Jan.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od juna novi broj policije 192, a Hitne pomoći 194

Telefonski brojevi za pozivanje policije, Hitne pomoći i svih drugih službi za hitne intervencije i pomoć biće promenjeni od juna tako što će već postojeći projevi počinjati sa cifrom jedan.

Milan Janković, direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) rekao je danas na konferenciji za novinare da će brojevi koji se koriste već decenijama biti u funkciji do maja, odnosno da će do tada građani Srbije moći da pozivaju i dvocifren i trocifren broj.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Mirjana Arsekić Kraković, pomoćnica direktora Ratel-a rekla je da je nova numeracija urađena kako bi se brojevi uskladili sa Zakonom o elekstornskim komunikacijama i sa kratkim kodovima u Evropskoj uniji.

- Plan numeracije, koji je stupio na snagu maja prošle godine, predviđa da ovi brojevi sadrže najmanje tri, a najviše pet cifara i da počinju sa cifrom jedan. Izuzetno, mogu da sadrže i šest cifara, a to su brojevi za, na primer, pomoć emotivno ugroženim osobama - rekla je Arsekić Kraković.

Služba Stari broj Novi Broj

Policija 92 192

Hitna pomoć 94 194

Vatrogasna služba 93 193

Vojna hitna pomoć 976 1976

Služba za obaveštavanje i uzbunjivanje 985 1985

Pomoć na putu 987 1987

Vojna policija 9860 19860

Ona je navela da je Telekom Srbija već omogućio građanima da pozivaju i nove brojeve, a da su ostali operateri dužni da to urade u narednih nekoliko meseci.

Povezane vesti: Za uvodjenje broja 112 po 10 dinara od svih pretplatnika

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Menjaju se brojevi telefona hitnih službi

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2012

Brojevi telefona hitne pomoći, policije i vatrogasaca biće promenjeni od maja, tako što će ispred dosadašnjih brojeva biti dodata jedinica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.