Obradović smenio direktorku požarevačke gimnazije

Izvor: Blic, 19.Maj.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović smenio direktorku požarevačke gimnazije

Ministar prosvete Žarko Obradović doneo je danas usmenu odluku da se raspusti školski odbor požarevačke Gimnazije i da se sa mesta direktora razreši Andreanu Milić zbog čijeg postavljenja zaposleni u toj školi štrajkuju.

Pregovori predstavnika Republičke prosvetne inspekcije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i sindikata zaposlenih u toj školi koji štrajkuju nezadovoljni izborom nove direktorke završeni su pre podneva a na telefonskoj vezi je bio i ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Obradović.

Kako je agenciji Beta rekao predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Leonardo Erdelji, ministar je doneo odluku da se uvedu privremene mere u gimnaziji, da se imenuje vršilac dužnosti direktora i postavi novi školski odbor.

Zaposleni štrajkuju od 6. maja zbog odluke Školskog odbora da za direktora postavi Andreanu Milić, nastavnicu u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" koja nije imala podršku nijednog člana Nastavničkog veća.

Milićeva je odbila da podnese ostavku što su tražaili predstavnici štrajkača i Unija sindikata prosvetnih radnika.

U jednom trenutku došlo do manjeg incidenta kada je grupa nezadovljnih roditelja nakon završenih pregovora ušla u kancelariju direktorke i od nje tražila objašnjenje zbog čega ne želi da se povuče, međutim većih incidenata nije bilo.

Profesori su istakli da će o daljim koracima štrajka odlučivati sutra ujutro kada im bude predočeno pisano rešenje ministra.

Erdelji je rekao da će najverovatnije za vršioca dužnosti direktora biti izbran neko iz kolektiva škole, ali ne i Andreana Milić. On je rekao da sindikat "najverovatnije" neće potpuno obustaviti rad u 600 škola u Srbiji.

Zaposleni nastavljaju štrajk

Štrajk zaposlenih u požarevačkoj gimnaziji biće nastavljen i posle današnjeg razgovora sa predstavnicima školske uprave, sindikata i Ministarstva prosvete Srbije. Nakon razgovora, nijedna strana nije želela da popusti.

Štrajkački odbor zahteva da se konkurs za izbor direktora škole poništi, kao i da Školski odbor za to snosi odgovorost, a Ministarstvo porosete traži da se odluke školskog dobora poštuju i da se učenici i profesori vrate u školske klupe.

Andreana Milić, direktorka gimnazije, izabrana pre desetak dana, izjavila je Tanjugu da neće da podnese ostavku koju od nje traži Štrajkački odbor i zahteva da se poštuje zakon.

Od 50 profesora samo njih devet je trenutno drži nastavu u gimnaziji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smenjena direktorka Gimnazije u Požarevcu

Izvor: RTS, 19.Maj.2010

Uvedene privremene mere u požarevačkoj Gimnaziji. Školski odbor raspušten, a direktorka škole Andreana Milić razrešena sa te dužnosti. ..Ministar prosvete Žarko Obradović doneo je usmenu odluku da se raspusti školski odbor požarevačke Gimnazije i da se sa mesta direktora razreši Andreana...

Nastavak na RTS...

Privremeni organi u gimnaziji

Izvor: B92, 19.Maj.2010

Novi Sad -- Kriminalistička policija Novog Sada uhapsila je tri osobe kod kojih je pronađeno više od dva kilograma heroina... Portparolka novosadske policije Mileva Tošić kazala je da su uhapšeni deo organizovane kriminalne grupe koja se bavila prodajom narkotika i da akcija novosadske policije...

Nastavak na B92...

Požarevac: Smenjena direktorka

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2010

Ministar prosvete Žarko Obradović u sredu je doneo usmenu odluku o uvođenju privremenih mera u požarevačku gimnaziju, raspuštanju Školskog odbora i razrešenju funkcije nedavno postavljenog direktora Andreane Milić

Nastavak na Večernje novosti...

Razrešena direktorka Andreana Milić

Izvor: Glas javnosti, 20.Maj.2010, 07:12

POŽAREVAC - Ministar prosvete Žarko Obradović doneo je usmenu odluku da se raspusti školski odbor požarevačke gimnazije i da se sa mesta direktora razreši Andreana Milić zbog čijeg postavljenja zaposleni u toj školi štrajkuju...Pregovori predstavnika Republičke prosvetne inspekcije, Unije...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.