Obradović: Provera podataka o tehnološkom višku u prosveti

Izvor: Blic, 06.Sep.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Provera podataka o tehnološkom višku u prosveti

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović rekao je danas da je, sa predstavnicima sindikata, u toku provera podataka o broju nastavnika i učitelja koji će biti proglašeni za tehnološki višak.

"Danas i sutra se sa sindikatima proveravaju podaci vezani za tehnološki višak", rekao je Obradović u razgovoru sa novinarima nakon sednice skupštinskog Odbora za nauku.

Upitan da li zna nešto o broju nastavnika i učitelja koji će biti proglašeni tehnološkim viškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i o daljoj sudbini tog kadra, on je odgovorio da to neće da komentariše sve dok ne bude imao tačne podatke.

Direktori škola imali su obavezu da od 15. avgusta do 1. septembra naprave liste tehnoloških viškova, ali istovremeno i da dostave i podatke o tome da li i koliko novih zaposlenih potražuju.

Prema podacima Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, koje su nedavno izneti na konferenciji za novinare, na spisku viška zaposlenih po upravama za školsku 2011/12. godinu, bez dela norme je ukupno 3.547 zaposlenih.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obradović: U toku provera podataka o tehnološkom višku

Izvor: S media, 06.Sep.2011

U toku provera podataka o broju nastavnika i učitelja koji će biti proglašeni za tehnološki višak, izjavio ministar prosvete i nauke Žarko Obradović. ..Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović rekao je danas da je, sa predstavnicima sindikata, u toku provera podataka o broju nastavnika i učitelja...

Nastavak na S media...

Tehnološki višak više od 400 radnika ŽRS-a

Izvor: Capital.ba, 06.Sep.2011

DOBOJ, Nadzorni odbor Željeznica Republike Srpske /ŽRS/ donio je danas odluku o makroorganizaciji preduzeća, koja predviđa ukidanje 11 sektora i 24 direktorska mjesta, te proglašenje tehnološkim viškom 440 radnika, izjavio je  predsjednik Odbora Boro Stevanović. Stevanović je Srni rekao da...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.