Obradović: Novi zakon unaprediće nezavisnost i efikasnost zaštitnika građana

Izvor: Danas, 27.Okt.2021, 10:50

Obradović: Novi zakon unaprediće nezavisnost i efikasnost zaštitnika građana

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je da se novim zakonom stvaraju pravni uslovi za unapređenje nezavisnosti i efikasnosti rada zaštitnika građana, što je opšti cilj koji je postavljen u Akcionom planu za Poglavlje 23 i koji je na ovakav način formulisan i u godišnjim izveštajima Evropske komisije o napretku Srbije.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Zukorlić: Transparentnost ključni faktor koji sprječava zloupotrebe

Izvor: SandzakPress.net, 27.Okt.2021

Poslanici Skupštine Srbije razmatraju Prijedlog zakona o zaštitniku građana i izmjene i dopune Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Akademik Zukorlić ističe da je transparentnost ključni faktor koji sprečava zloupotrebe. Komentirajući Prijedlog zakona o zaštitniku građana...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.