Novi poslovni rekord Aerodroma Crne Gore – 56 aviona i 11.000 putnika u jednom danu

Izvor: TangoSix.rs, 01.Jul.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi poslovni rekord Aerodroma Crne Gore – 56 aviona i 11.000 putnika u jednom danu

Aerodrom Tivat nastavlja da ruši rekorde. Juče je, kako je saopšteno iz kompanije Aerodromi Crne Gore, bilo opsluženo 56 aviona i 11.313 putnika.
– Istog datuma prošle godine bilo je 13 aviona i 1750 putnika manje, a ti rezultati nam daju sigurnost da će 2019. godina biti još jedna u nizu rekordnih godina Aerodroma Crne Gore.
Na našem novom početku, godišnji promet putnika na oba aerodroma bio je 600 hiljada. Sada je ih je 2 miliona više. 2003. godine imali smo 2 redovne >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i desetak čarter linija. Sada smo povezani sa 80 destinacija širom Evrope. Svake godine progresivno uspostavljamo nove partnerske odnose sa renomiranim aviokompanijama a samo u posljednje 2 godine otvoreno je 30 novih linija.
Takođe, imovina preduzeća uvećena je preko 4 puta. Zbog svih rezultata, ubrzanog razvoja i uspješne poslovne politike Medjunarodno udruženje aerodroma (ACI) nagradilo je 2007. godine Aerodrom Podgorica priznanjem za najbolji evropski aerodrom kapaciteta do milion putnika.
Zbog vrtoglavog rasta prometa putnika i aviona na Aerodromu Tivat, tokom ljetnje sezone, neophodni su nam bili novi kapaciteti. Uz stručnu i tehničku pomoć Kancelarije programa Ujedinjenih nacija za razvoj, našli smo najbolje riješenje i za samo 4 mjeseca uspjeli da sagradimo Terminal 2, namijenjen putnicima u odlasku. Sada imamo dodatnih 6  check-in šaltera, 2 nove KD linije, odlazeći gejt sa 6 izlaza. Slične kapacitete tokom 2019. godine izgradićemo i na Aerodromu Podgorica kako bi se smanjile gužve i poboljšao komfor.
Jučerašnja gužva / Foto: Aerodromi Crne Gore Razvoj i napredak države Crne Gore pratila je i naša kompanija. Iz godine u godinu sve više kompanija željelo je da uspostavi linije sa Crnom Gorom. Jedni za drugim pristizali su Austrian Airlines, Adria, AlItalija, Turkish Airlines, Edelweis,RyanAir,Wizzair, LOT, EasyJet, Aeroflot, IsAir i konačno je u aprilu ove godine na Aerodrom Tivat prvi put u istoriji sletio avion Lufthanse.
Dok Crna Gora korača ka Evropskoj Uniji, crnogorski aerodromi od februara 2016. godine imaju status aerodroma Evropske Unije sa aspekta bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva. Jedna smo od rijetkih zemalja koja nije članica Unije a ima takav status. Jedna bezbjednosna kontrola je inicijativa u vazduhoplovnoj bezbjednosti koja omogućava da putnici, prtljag i kargo koji su prošli jednu kontrolu u svojim početnim destinacijama obave transfer na svoj vezani let, a da ne moraju opet da se podvrgavaju drugoj kontroli. To obezbjeđuje brzinu i pogodnost putnicima, značajno štedi troškove i olakšava bržu povezanost letova.
Dugo očekivano proširenje završeno u decembru prošle godine / Foto: Vlada Crne Gore Četvrto mesto po dobiti u Crnoj Gori / Foto: Aerodromi Crne Gore Prošla godina je bila rekordna po svim osnovama, od finansijskog aspekta, preko povećanja saobraćaja pa sve do širenja kapaciteta. Kada su finansije u pitanju, ukupni prihod iznosio je 37 i po miliona eura, što je 9% više u odnosu na 2017. godinu. Kada su saobraćajni podaci u pitanju, približili smo se cifri od 2 i po miliona opslužnih putnika na oba aerodroma. Uspostavili smo saradnju sa još 8 kompanija, uveli smo 14 novih linija, pa je sada Crna Gora povezana sa 68 destinacija. Ipak, očekujemo da će 2019. godina biti još uspjšenija a rezultati ostvareni u prvih nekoliko mjeseci nam daju optimizam da će to zaista i biti tako. – stoji u saopštenju Aerodroma Crne Gore.
Tango Six se takođe bavio analizom poslovanja ove kompanije.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oborili rekord: 11.000 putnika u jednom danu

Izvor: B92, 01.Jul.2019

Tivat -- Juče je, kako je saopšteno iz kompanije Aerodromi Crne Gore, bilo opsluženo 56 aviona i 11.313 putnika...Istog datuma prošle godine bilo je 13 aviona i 1750 putnika manje..."Godine 2003. imali smo dve redovne i desetak čarter linija. Sada smo povezani sa 80 destinacija širom Evrope. Svake...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.