Novi hangari za helikoptere gradiće se na Batajnici i Lađevcima

Izvor: TangoSix.rs, 09.Jan.2020, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi hangari za helikoptere gradiće se na Batajnici i Lađevcima

Srbija nakon izgradnje hangara u Batajnici i Nišu, nastavlja sa ulaganjem u infrastrukturu svog Ratnog vazduhoplovstva. U narednom periodu vojni aerodrom “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici dobiće još jedan novi hangar a prvi novi hangar nakon dugo godina dobiće i vojni deo aerodroma u Lađevcima.
Vojnograđevinska ustanova “Beograd“ objavila je 31. decembra 2019. konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku radova za izgradnju hangara za helikopter tipa Mi-17V-5 >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << na aerodromu “Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici a istovremeno je to urađeno i za izgradnju hangara za helikopter tipa Mi-35M na aerodromu Lađevci. Postupci se sprovode radi zaključenja ugovora o javnoj nabavci.
Rok za podnošenje ponuda za hangar u Batajnici je 31. januar 2020. odnosno 3. februar 2020. za Lađevce. Pristigle ponude biće otvorene javno istih dana. Radovi se ugovoranju po sistemu “ključ u ruke“ a garantni rok iznosi pet godina. Rok izvršenja svih radova je 285 dana a rok se računa od uvođenja izvođača u posao.
Oba hangara su gotovo identična, dimenzije su dužina 81,5 m, širina 35,5 m i najveća visina 15 m, spratnosti P (prizemlje), bruto površine približno 2893,25 m² neto površine 2650 m² sa zidanim delom unutar hangara dimenzija 39 x 5,5 x 7,2 m bruto površine 430 m² spratnosti P+1 (prizemlje plus sprat). U hangarima se može istovremeno smestiti i održavati do 4 helikoptera Mi-17V-5 odnosno Mi-35M a istovremeno može raditi do 40 ljudi.
U hangaru se nalaze 4 radna prostora i prostor za smeštaj alata, materijala i kompresorske stanice dok se u zidanom delu u hangaru nalaze mašinska sala, elektro soba, laboratorija, odeljenje specijalne namene, učionica i prostor za dokumentaciju, magacin, toplotna podstanica, kancelarija komandira voda, kancelarije mehaničara, dve garderobe i sanitarni čvor.
Hangar na Batajnici će se graditi uz stajanku “B“ između postojećih hangara KN-75 i KN-79 a na mestu hangara KN-76 koji je srušen 1999. godine. U Lađevcima će novi hangar biti izgrađen pored postojećeg a ispred novog hangara biće izgrađena i stajanka dužine 100 metara i širine 45 metara, površine 4500 m² dok će postojeća stajanka ispred starog hangara biti proširena za 2500 m².

The post Novi hangari za helikoptere gradiće se na Batajnici i Lađevcima appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.