Nova parking zona olakšava parkiranje građanima koji žive u centru

Izvor: RTS, 19.Feb.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova parking zona olakšava parkiranje građanima koji žive u centru

U novoj A odnosno lila zoni parkiranja maksimalno zadržavanje ograničeno je na 30 minuta i obuhvata 650 parking mesta a cena parkiranja iznosi 100 dinara, rekao je za RTS direktor "Parking servisa" Andrija Čupković.
Prema rečima Čupkovića na taj način se izašlo u susret građanima koji žive u blizini a koji nisu imali gde da parkiraju.

Gostujući u Beogradskoh hronici Čupković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je demantovao rukovodioce opštine Stari grad koji su saopštili da će stanari ulica koje se nalaze nadomak nove ljubičaste zone, morati ubuduće da se parkiraju u zoni koja se nalazi 500 i više metara od mesta stanovanja.
"Ljudi sa opštine Stari grad se očigledno bave politikom a mi komunalnim problemima. Naprosto, to nije istina. Mi smo zbog pešačke zone rezidentima omogućili da za nadoknadu od 475 dinara mesečno mogu da se parkiraju se parkiraju u celoj žutoj zoni uključujući i lila zonu. Cene parkiranja su ostale iste kao i vreme boravka u zonama a omogućili smo da se uz doplatu produži boravak u prvoj i drugoj zoni. To smo uveli zbog građana koji ne mogu da obave svoje obaveze za do sada predviđemo vreme", rekao je Čupković.
Kada je reč o visini kazne za neplaćeno parkiranje direktor Parking servisa smatra da to nije previsoko.
"Visina kazne od 1.870 dinara je ista godinama a uveli smo da se kazna umanjuje za 50 odsto ako se plati u roku od osam dana", rekao je Čupković.
Što javnih garaža tiče sve su rekonstruisane, sređena su parkirališta a uvedene su i karte koja omogućavju da na tri, pet ili sedam dana kupite parking kartu koja važi za sve javne garaže u Beogradu, rekao je za RTS direktor Parking servisa Andrija Čupković.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Lila zona u centru BG, kako da se parkirate i koliko će to da košta

Izvor: B92, 20.Feb.2019, 09:29

U novoj A, odnosno "lila zoni" parkiranja u Beogradu, maksimalno zadržavanje ograničeno je na 30 minuta i obuhvata 650 parking mesta...Cena parkiranja iznosi 100 dinara, izjavio je direktor "Parking servisa" Andrija Čupković...On je za RTS objasnio da se na taj način izašlo u susret građanima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.