Niš, ruski rulet na pružnom prelazu

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš, ruski rulet na pružnom prelazu

Autobus "Niš-ekspresa" pun putnika prešao je juče prugu kod Niša dok je rampa bila spuštena. To je zabeležila jedna Nišlijka, a snimak koji je objavljen na portalu "Južne vesti" preuzele su i "Infrastrukture Železnice" želeći da upozore na opasnost. Snimak koji je pogledalo 76.000 ljudi prilično je uznemirio Nišlije, podsećajući ih na nesreću na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova u kojoj je nastradalo osmoro ljudi. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Vozač autobusa "Niš-ekspresa" nije, doduše, jedini koji je prešao preko pružnog prelaza dok je rampa bila spuštena – ali to ni njega, a ni ostale svakako ne bi oslobodilo odgovornosti za eventualnu nesreću.

Većina stanovnika koji žive na putu ka Niškoj Banji, na skretanju ka Gadžinom Hanu, kažu da ovo nije prvi put.
Građani ističu i da je rampa neispravna, da je nekada podignuta kada ide voz, kao i da se često dešava da je rampa spuštena pola sata, a da nema voza.
Miloš Stefanović, koji više od 30 godina živi tik uz ovaj prelaz, potvrđuje da se to često dešava.
"Nema voza, a rampa se nije digla, 'papuča' nije podignuta da bi rampa mogla da se digne. Po 15-20 minuta dokle ovi dođu odozdo iz ŽTP-a", ističe Stefanović.
U železnici kažu da se za svaki pružni prelaz posebno procenjuje koliko će rampa biti spuštena i da, ukoliko je u dužem vremenskom intervalu spuštena posle prolaska voza, to nije slučajno.
Početak izgradnje železničke zaobilaznice oko Niša predviđen za narednu godinu i podrazumeva konačno izmeštanje pruge iz grada.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.