Niko ne čuje apel Goraždevčana, nastavljeno odlaganja opasnog otpada

Izvor: RTS, 20.Jun.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko ne čuje apel Goraždevčana, nastavljeno odlaganja opasnog otpada

Jutros je u pogonu bivšeg kombinata kože i obuće u Goraždevcu dopremljeno još četiri šlepera hemijskog otpada. Šleperi su stigli u pratnji u pratnji vatrogasaca, kosovskih bezbednosnih snaga i kosovske policije, javlja "Radio Goraždevac".
Zbog odlaganja hemijskog otpada žitelji Goraždevca, Počešća, Vragovca i Babića protestvovali su šest puta.

Oni su u nekoliko navrata istakli da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sumnjaju da je u pitanju rešenje koje nije validno i da je predmet korupcije vlasnika firme i nadležnih organa, javlja Radio Goraždevac.
Najavili su predavanje potpisane peticije međunarodnim predstanvnicima na Kosovu. 
Miloš Dimitrijević, predstavnik Srpske liste i privremenog organa u opštini Peć, je zatražio da se hemijski otpad izmesti.
"Tražimo i apelujemo na sve međunarodne snage da ulože mnogo više truda da izmeste ove opasne materije iz ove fabrike, zbog nas i naše dece", poručio je Dimitrijević.
Katastarska zona u kojoj je vlasnik firme SWIS Nezaim Šalja od nadležnog ministarstva 2018. godine dobio rešenje za skladištenje ovog materijala u katastarskoj zoni koja ne obuhvata Goraždevac. 
Šalja nije odgovarao na telefonske pozive novinara Radio Goraždevca
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Niko ne čuje apel Goraždevčana, nastavljeno odlaganje opasnog otpada

Izvor: RTS, 20.Jun.2019

Jutros je u pogonu bivšeg kombinata kože i obuće u Goraždevcu dopremljeno još četiri šlepera hemijskog otpada. Šleperi su stigli u pratnji vatrogasaca, kosovskih bezbednosnih snaga i kosovske policije, javlja "Radio Goraždevac". Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.