Nezadovoljni radnici Želvoza ušli u skupštinu

Izvor: Glas javnosti, 06.Mar.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezadovoljni radnici "Želvoza" ušli u skupštinu

SMEDEREVO - Nezadovoljni radnici "Želvoza" koji su proglašeni za višak zaposlenih, njih oko stotinu, ušlo je danas u salu Skupštine opštine Smederevo tražeći isplatu obećanih otpremnina.

Radnici očekuju da im se obrati neko od predstavnika lokalne samouprave i tvrde da neće izaći iz skupštinske sale dok se ne reše njihovi zahtevi.

Grupa radnika "Želvoza" organizovala je juče protest ispred glavne kapije fabrike železničkih vozila u Smederevu, nezadovoljni odnosom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nadležnih prema zaposlenima koji su se prijavili da dobrovoljno napuste fabriku uz otpremninu.

Zahtevi 444 radnika proglašenih za višak zaposlenih u "Želvozu" odnose se na "isplatu otpremnine u skladu sa odlukom Vlade, isplatu duga iz radnog odnosa, povezan staž do dana preuzimanja radne knjižice".

Remonter šinskih vozila "Želvoz u restrukturiranju" ima oko 1.400 zaposlenih.

Početkom oktobra prošle godine je saopšteno da je zaposlenima u ovoj smederevskoj fabrici povezan radni staž i izdvojen novac za isplatu otpremnina radnicima koji žele da je napuste.

Fabrika železničkih vozila "Želvoz" bila je prodata 2007. godine rumunskom konzorcijumu Grampet-Remar za 1,15 miliona evra, ali je kupoprodajni ugovor poništen u aprilu prošle godine zbog neispunjavanja kupoprodajnih obaveza.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.