Izvor: RTS, 31.Jul.2021, 19:29

Prolazi opasnost od nevremena, oluja u valjevskom kraju, Čačku i Lazarevcu lomila drveće

RHMZ je saopštio da prolazi opasnost od nevremena, koje je osvežilo Kolubarski okrug, Šumadiju i Pomoravlje, ali i napravilo problema. Vetar je lomio drveće i čupao ga iz korena u Valjevu, Čačku i Lazarevcu sa okolinom.
RHMZ je saopštio da će na području centralne Srbije u narednom satu slabiti i prestati padavina, dok se kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno i jakim vetrom, u naredna dva sata očekuju još na istoku i jugoistoku zemlje. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Tokom noći na teritoriji cele Srbije pretežno vedro.
Pojedini dalekovodni pravci u valjevskom kraju su zbog nevremena koje je pogodilo taj kraj  još u prekidu. Ekipe su na terenu. Na pojedinim putnim pravcima bio je usporen sabraćaj zbog granja i ostatka drveća na kolovozu.
Prijavljeno je i nekoliko manjih požara usled nevremena.

Olujno nevreme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je tokom poslepodnevnih sati i Čačak. Od jačine vetra u gradskom naselju Ljubić kej iščupano je drveće iz korena.
Zbog stabla na kolovoznoj traci taj pravac je zatvoren za saobraćaj. Teren obezbeđuju pripadnici policije, dok ne stignu ekipe iz Gradskog zelenila da ga uklone.
Šteta je pričinjena i na obližnjoj zgradi, jer je jak vetar nosio crep sa krova.
Usled nevremena došlo je do kvara na elektromreži i deo grada je bez struje.
Nevreme je zahvatilo i Lazarevac sa okolinom, gde je vetar takođe lomio drveće, a jak pljusak, praćen olujnim vetrom poslepodne je zahvatio i Aranđelovac sa okolinom.
Za drugi dan vikenda meteorolozi u Srbiji najavljuju još višu temperaturu. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RHMZ upozorava na nevreme, oluja u valjevskom kraju lomila drveće

Izvor: Danas, 31.Jul.2021

RHMZ je izdao hitno upozorenje na jake pljuskove sa grmljavinom i gradom.

Nastavak na Danas...

Nevreme pogodilo Valjevo, vetar lomio drveće, ponegde nema struje

Izvor: N1 televizija, 31.Jul.2021

Kratkotrajno olujno nevreme, koje je posle 17 časova pogodilo valjevski kraj izazvalo je kratkotrajne prekide u napajanju električnom energijom, javlja RTS. Jak vetar lomio je drveće.

Nastavak na N1 televizija...

KUVANJE NA 42 STEPENA RHMZ upozorio na visoke temperature, evo kad stiže osveženje

Izvor: Blic, 01.Avg.2021, 08:31

RHMZ izdao je upozorenje da će danas biti veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 stepena na severu, do 40 stepeni na jugu Srbije, a na jugoistoku lokalno i do 42 stepena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.