Izvor: RTS, 08.Avg.2021, 13:01

Neprijatan miris paljevine sa deponije u Vinči širi se Beogradom

Neprijatan miris paljevine sa deponije u Vinči širi se Beogradom, a može se osetiti i u centru grada. Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić rekao je za RTS da se trenutno zatrpava površina koja gori na deponiji u Vinči.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je požar pod kontrolom i naveo da će dogašivanje požara trajati nekoliko dana, ali da nema opasnosti da se vatra proširi.

Aplikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja prati prosečan kvalitet vazduha Airvisual nije zabeležila pogoršanje kvaliteta vazduha u gradu, sem u određenim delovima opštine Palilula, dok je prema aplikaciji Beoinfo, zabeleženo zagađenje u Ulici Despota Stefana (29. novembra), u kojoj je i nivo zagađenja najveći.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, sprečili su širenje požara na deponiji Vinča i stavili ga pod kontrolu, a trenutno na licu mesta nalazi se šest vozila sa 15 vatrogasaca, koji, uz pomoć radnih mašina komunalnih službi, gase i zatrpavaju površinu koja gori.
Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a čine sve kako bi se požar na deponiji što pre lokalizovao, dodaje se u saopštenju MUP-a.
Požar na deponiji Vinča izbio je sinoć, a naselje je prekrio gust crni dim. 
Dim iznad deponije Vinča mogao se videti i 2019. godine, kada je to pitanje aktuelizovano zbog lošeg kvaliteta vazduha u Beogradu. 
Direktor "Gradske čistoće" Marko Popadić tada je objasnio da se svakodnevno pojavljuju takve situacije zbog sleganja i, nažalost, klizanja deponije ka Dunavu.
"Otvaraju se šupljine u okviru deponija, i onda zbog dodira metana sa vazduhom dolazi do stvaranja dima", rekao je Popadić.
Slična situacija bila je i 2017. godine kada je požar tinjao čitavih mesec dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradom se širi miris paljevine sa deponije u Vinči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2021

Beograd je, zbog požara na deponiji u Vinči, obavijen dimom, a oseća se neprijatan miris paljevine.Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić izjavio je za RTS da se trenutno vrši zatrpavanje na deponiji u Vinči.Požar na deponiji Vinča izbio je sinoć, a naselje je prekrio gust crni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Požar u Vinči pod kontrolom ali se u vazduh i dalje ispuštaju toksične supstance

Izvor: N1 televizija, 08.Avg.2021

Sinoć u Vinči već mnogo puta viđeno - na deponiji plamen, iznad nje dim, po celom naselju i oko njega neprijatan miris. Vatru je gasilo 15 vatrogasaca, pet cisterni i pet vatrogasnih vozila.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.