Ne otvarajte vrata nepoznatima

Izvor: RTS, 26.Mar.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne otvarajte vrata nepoznatima

Policija još traga za razbojnikom koji je ulazio u stanove u Beogradu predstavljajući se kao vodoinstalater. Goran Mandić sa Fakulteta za bezbednost rekao je za RTS da su meta razbojnika najčešće stariji ljudi koji su odrastali u drugim vremenima i koji imaju drugačije razmišljanje o bezbednosti u odnosu na današnju situaciju.
Goran Mandić je, gostujući u "Beogradskoj hronici", rekao da postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više načina koje koriste razbojnici. Mogu da tipuju na neki stan, a mogu i da idu od vrata do vrata.

Dodaje i da je veoma zahtevno dati precizan odgovor na pitanje kako oni rade i da to zavisi od profila – da li je reč o profesionalcu ili o nekom ko je tek krenuo u priču.
Takođe, dodaje da se prevare razlikuju i u zavisnosti od toga da li je reč o radnom danu ili vikendu i od toga da li je neko prisutan kod kuće. Ako nikog nema u kući, onda razbojnici tipuju na tešku krađu i obijanje.
Goran Mandić upozorava da ne bi trebalo otvarati vrata nepoznatima i da bi uvek preko špijunke trebalo proveriti o kome se radi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.