(Ne)opravdani strahovi Pančevaca – šta će biti sa autobuskim prevozom do Beograda

Izvor: RTS, 16.Sep.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(Ne)opravdani strahovi Pančevaca – šta će biti sa autobuskim prevozom do Beograda

U aprilu su Pančevci iznenada ostali bez prevoza do Beograda, uz obrazloženje da nema goriva. U septembru su autobuse parkirale male plate vozača. Privremeno rešenje – 10.000 dinara na platu svakoga meseca do kraja godine je nađeno. Šta će biti posle i da li su opravdani strahovi više hiljada ljudi koji svakodnevno putuju na ovoj relaciji?
Od Pančeva do Beograda sada se stiže po uobičajenom redu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vožnje. Vozači su prihvatili ponudu gradskih vlasti da im se do nove godine mesečno uz platu isplaćuje dodatnih 10.000 dinara. Šta će biti posle toga znaće se u decembru kada se bude pravio budžet za narednu godinu.

"Od 9. septembra saobraćamo po redu vožnje koji je aktuelan za vreme rada škola, to u principu znači u gradskom saobraćaju na svakih 30 minuta u jutarnjem i popodnevnom uličnom opterećenju, a van tog perioda na svakih sat vremena. I kada je u pitanju međugradska linija Pančevo–Beograd saobraćamo po registrovanom redu vožnje od 5.30 do 19.30 na svakih 15 minuta, posle toga na pola sata", objašnjava Voja Savić iz ATP-a.
Tokom delimične obustave rada, od 2. do 9 septembra, ATP je saobraćao po nedeljnom redu vožnje, zbog čega su najviše trpeli putnici sa kupljenim mesečnim kartama za prevoz.
"Sve je manje takvih zahteva i ovu priliku koristim da se izvinim putnicima što je došlo uopšte do te situacije. U principu ko god ima pojedinačnu kartu da je koristio nekog drugog prevoznika, a ima našu mesečnu kartu može da dođe u naše prostorije i refundiraćemo troškove", dodao je Savić.
Sa autobuske stanice u Pančevu danas je predviđeno 90 polazaka za prestonicu. Iako oko 400 vozača prevozi putnike po uobičajenom redu vožnje, razmišljaju o tome da li će i posle decembra dobijati solidarnu pomoć.
"Naravno da se pitamo, živimo od ove firme i svi se naravno brinemo šta će se desiti, šta će biti", ističe Dejan Joković, vozač.
U ATP-u raspisan je tender za projekat javno-privatnog partnerstva, jer je to trenutno jedini način da građani Pančeva dobiju kvalitetan autobuski prevoz. Time bi svi zaposleni u ATP-u imali siguran posao i mogućnost veće zarade. Otvaranje ponuda za privatno partnerstvo najavljeno je za 7. oktobar.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.