Izvor: RTS, 28.Okt.2020, 15:28

Nastavljeno rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu

Investitorka bespravno izgrađenog objekta na Pančićevom vrhu Snežana Mitković nastavila je radove na rušenju tog objekta, koje je prekinuto u avgustu zbog zaraze koronavirusom i samoizolacije investitorke, a o tome je obaveštena Republička građevinska inspekcija.
Objekat još nije srušen u potpunosti, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a kako se navodi do sada su uklonjeni krov, instalacije, oprema, stolarija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa prvog sprata.

Za bespravno izgrađeni objekat na Pančićevom vrhu investitorke Snežane Mitković, republička građevinska inspekcija Ministarstva građevinarstva sprovela je kompletan upravni postupak i donela rešenja o rušenju.
Kako se navodi u saopštenju, s obzirom na to da troškovi uklanjanja objekta na kraju uvek padaju na izvršenika, izvršenik je odlučio da sam o svom trošku postupi po rešenju inspektora.
U slučaju da izvršenik sam ne izvede radove na uklanjanju, kako je naloženo rešenjem republičkog građevinskog inspektora, nadležna inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovešće izvršenje prinudnim putem, angažovanjem privrednog društva, odnosno drugog pravnog lica, a troškovi rušenja biće naplaćeni od izvršenika.
Taj objekat, inače, je uvršten u Program uklanjanja objekata, a troškovi uklanjanja objekata izvršenika su procenjeni na 26,3 miliona dinara bez PDV-a.
Za bespravnu gradnju, nastavak bespravne gradnje, falsifikovanje - lažne prijave za legalizaciju objekta, protiv investitorke Snežane Mitković inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnela je više krivičnih prijava.
Krivične prijave podnete su i protiv NN lica iz opštinske uprave Brus i predsednika opštine, sa optužbom da je naredio NN licu da izvrši falsifikovanje službene isprave, kao i protiv direktora JP „Skijališta" zato što je dozvolio priključenje objekta koji je izgrađen bez građevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu i tehničku vodu JP "Skijališta Srbije".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarstvo: Nastavlja se rušenje objekta nelegalno izgradjenog na vrhu Kopaonika

Izvor: Beta, 28.Okt.2020

Investitorka objekta bespravno izgradjenog na Pančićevom vrhu, na Kopaoniku, Snežana Mitković, nastavila je radove na uklanjanju tog objekta.Ministarstvo gradjevinarstva Srbije je danas objavilo da je o tome obaveštena republička gradjevinska inspekcija.Radovi su danas nastavljeni pošto je u avgustu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.