Nagrađeni policajci koji su pomogli u zapleni kokaina kod Azorskih ostrva

Izvor: RTS, 03.Sep.2019, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni policajci koji su pomogli u zapleni kokaina kod Azorskih ostrva

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nagradio je novčano policijske službenike Uprave kriminalističke policije koji su došli do informacija na osnovu kojih je španska policija u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu zaplenila 800 kilograma kokaina.
Stefanović je rekao da mu je drago da su srpski operativci bili ti koji su došli do ključnih informacija i podelili ih sa španskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kolegama, nakon čega je realizovana ova veoma važna akcija.

"Time je sprečeno da kokain dođe na naše ulice, na ulice drugih država Evrope i da taj novac bude upotrebljen za jačanje mafijaške hobotnice bilo gde u svetu", istakao je ministar policije, saopštio je MUP.
Stefanović je ukazao da je ova akcija nastavak dobre međunarodne saradnje, ali i rezultat petogodišnjeg intenzivnog rada kriminalističke policije, koja svake godine beleži sve veće zaplene narkotika.

"Važno je da ovakvi izuzetni rezultati i dalje budu ideja vodilja čitave policije, da imamo snažne zaplene droge, da sklanjamo narko-dilere sa ulica, da naša deca budu bezbedna i da stalno pokazujemo da smo posvećeni borbi protiv narko-dilera, ma gde se oni nalazili", poručio je Stefanović.
Istakavši da je posebno ponosan na ovu akciju, jer je borba protiv narkotika jedan od prioriteta koji je zacrtao još 2014. godine, Stefanović je poručio da pripadnici Uprave kriminalističke policije imaju njegovu snažnu podršku, podršku direktora policije i celog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.