Na većini trgova organizovan doček, neki gradovi više humani nego zabavni

Izvor: RTS, 29.Dec.2018, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na većini trgova organizovan doček, neki gradovi više humani nego zabavni

Praznici nam stižu, a pre njih gužve na ulicama, u trgovinama, na zelenim pijacama. Oni koji se još nisu odlučili u poslednjem trenutku kuju planove gde će provesti novogodišnju noć. Za mnoge rešenje nude njihovi gradovi – trgove i koncerte i vatromete. Neki su pak odlučili da u ime svojih sugrađana budu više humani nego zabavni.
Ovih dana ne pitamo šta košta. Trošimo zarađeno, a i ono što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nemamo. Ulazimo u minus, jer kad je Nova Godina u pitanju, ne sme da nema, može samo da pretekne. To nam je u mentalitetu.

Većina gradova u Srbiji organizuje javne dočeke i pripreme za njih uveliko su u toku. Gradove, koji su turistima najprivlačniji, koncerti na trgovima koštaće i više stotina hiljada evra. Ima i onih koji će drugačije potrošiti novac.
"Gradsko rukovodstvo je odlučilo da novac koji bi bio potrošen za javni doček, a on ne bi bio mali, deo tog novca u iznosu od 500.000 dinara prebaci na namenski račun za decu obolelu od najtežih bolesti", navodi Mića Mladenović iz Gradskog veća za turizam i ugostiteljstvo grada Vranja.
I Novi Pazar umesto na doček, novac će potrošiti da pomogne deci.
"Pre svega za decu bez roditeljskog staranja i za kupovinu koncertnog klavira na kojem će se organizovati novogodišnji koncert gde će naš najbolji mladi pijanista Adem Mehmedović održati novogodišnji koncert sa poznatim umetnicima Novog Pazara i gde će naši sugrađani imati priliku da uživaju u njihovoj muzici", ističe Nihad Biševac, gradonačelnik Novog Pazara.
Kragujevac, koji godinama nije organizovao gradski doček, za ulazak u novu 2019. odrešio je kesu i svoje građane počastiće koncertom.
"Nastupiće dva aktuelna kragujevačka benda 'Ludak u razvoju' i 'Čovek bez sluha' i gosti iz Beograda kultni sastav 'Kanda, Kodža i Nebojša'. Sve to počinje od 21 sat i 30 minuta, a završava se u ponoć vatrometom", naglašava Mikica Zdravković iz Doma omladine Kragujevac.
Kruševljani prvi put nakon više godina neće imati organizovani doček na Trgu kosovskih junaka. Objašnjavaju da su te koncerte uvek sponzorisali lokalni privrednici, a oni su sada prilično finansijski iscrpljeni, jer su u 2018. donirali novac u izgradnju grada, infrastrukturu i dva spomenika.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.