Kilometarske kolone na Horgošu, koristite Bački breg i Bajmok

Izvor: RTS, 26.Jul.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kilometarske kolone na Horgošu, koristite Bački breg i Bajmok

Gužve na graničnom pralazu Horgoš ne jenjavaju. Oko 60 minuta je potrebno da bi se napustila teritorija Srbije, a oko pola sata da bi se ušlo u zemlju. Od ukupno sedam prelaza između Srbije i Mađarske, naročito se savetuje korišćenje prelaza kao što su "Bački breg" ili "Bajmok" na kojima gotovo da nikada nema gužve.
Svih šest traka na graničnom prelazu "Horgoš" otvorena su za vozila koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pristižu iz zapadne Evrope i koja idu ka svojim južnim destinacijama.

Duže se čeka na izlazu iz zemlje nego na ulazu u zemlju. Oko 60 minuta treba da bi se napustila teritorija Srbije, a oko pola sata da bi se ušlo u zemlju. Svim ovim podacima treba dodati još dbva sata koliko treba da bi se napustila Mađarska, odnosno da bi se ušlo u Mađarsku. Kažu carinici da su granice spojene automobilima.
Još sedam graničnih prelaza sa Mađarskom je otvoreno. Prema sporazumu dve vlade do ponedeljka uveče granični prelazi "Bački vinogradi" i "Horgoš dva" rade produženo do 22 sata.
Gužve na Horgošu potrajaće do nedelje uveče.
Na Preševu se u oba pravca čekalo 30 minuta, a sada čekanja gotovo da i nema, malo je vozila trenutno a razlog je i to što su sve kolone otvorene za saobraćaj, po šest kolona u oba pravca za za putnička vozila i autobuse.
Granični prelaz je od jutros od osam sati prešlo 40.000 putnika, a povećan je broj turista ove letnje sezone u odnosu na prošlu jer jer završen kompletan Koridor 10.
U toku je uspostavljanje sistema zajedničke kontrole sa Severnom Makedonijom, prave se kućice i kontrolisaće se putnici samo jednom, što će znatno ubrzati promet i putnika i robe.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolone na Horgošu, koristite Bački breg i Bajmok

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2019

Gužve na graničnom pralazu Horgoš ne jenjavaju...Oko 60 minuta je potrebno da bi se napustila teritorija Srbije, a oko pola sata da bi se ušlo u zemlju. Od ukupno sedam prelaza između Srbije i Mađarske, naročito se savetuje korišćenje prelaza kao što su "Bački breg" ili "Bajmok" na kojima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.