Izvor: RTS, 28.Sep.2021, 06:57

Severna Koreja lansirala neidentifikovani projektil

Severna Koreja je jutros lansirala neidentifikovani projektil prema otvorenom moru duž svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska. Lansiranje se dogodilo u vreme kada stižu apeli iz Pjongjanga da Sjedinjene Države i Južna Koreja obustave svoju "neprijateljsku politiku".
Rojters prenosi da južnokorejska vojska nije izdala detaljno saopštenje, ali je japansko ministarstvo odbrane saopštilo da se radi o balističkoj raketi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bez dodatnih objašnjenja.
 
Saopštenje je usledilo neposredno pre nego što je ambasador Severne Koreje u Ujedinjenim nacijama pozvao SAD da odustanu od neprijateljske politike prema Pjongjangu, uz poruku da niko ne može osporiti pravo njegove zemlje na samoodbranu i testiranje naoružanja.
Severna Koreja optužila je Seul i Vašington za "dvostruke standarde", i osudila razvoj naoružanja nastavljajući sopstvene vojne aktivnosti.
Početkom septembra i Severna i Južna Koreja testirale su svoje balističke projektile nastavljajući trku u naoružavanju i izradu sve sofisticiranijeg naoružanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lansirali neidentifikovani projektil, opet

Izvor: B92, 28.Sep.2021

Pjongjang -- Severna Koreja lansirala je jutros neidentifikovani projektil prema otvorenom moru duž svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska...Južnokorejska vojska nije izdala detaljno saopštenje, ali je japansko ministarstvo odbrane saopštilo da se radi o balističkoj raketi, bez...

Nastavak na B92...

Severna Koreja ispalila raketu kratkog dometa, treća proba ovog meseca

Izvor: Beta, 28.Sep.2021

Severna Koreja ispalila je danas raketu kratkog dometa u more istočno od obale, saopštila je južnokorejska vojska.Raketa je ispaljena sat pre nego što je ambasador Severne Koreje pri Ujedinjenim nacijama Kim Song govorio o "legitimnom pravu" svoje zemlje da testira oružja pred "neprijateljskom politikom"...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.