[NAJAVA] 9. Državno prvenstvo u preciznom letenju za ultralake vazduhoplove na „13. maju“

Izvor: TangoSix.rs, 14.Avg.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[NAJAVA] 9. Državno prvenstvo u preciznom letenju za ultralake vazduhoplove na „13. maju“

Državno prvenstvo u preciznom letenju za ultralake vazduhoplove biće održano 2. septembra na aerodromu „13. maj“, saopšteno je iz Aero-kluba Ćuprija.
Takmičiće se ultralaki avioni, motorni zmajevi i žirokopteri, pri čemu će svaka od kategorija po prvi put u okviru ovakvog formata takmičenja imati tri discipline, kažu iz tog Aero-kluba za Tango Six i dodaju:
– Kroz te discipline takmičari će se bodovati za naziv najboljeg u svakoj kategoriji. >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Takođe,pored dve standardne discipline – discipline preciznog sletanja sa i bez snage motora, posle duže vremena doneta je odluka o proširenju broja zadataka zbog same atraktivnosti takmičenja.-
Foto: Aero-klub Ćuprija Kako navode, novi zadatak, „navigacija“, podrazumeva održavanje precizne brzine na definisanoj ruti kao dodatni parametar koji će definisati najbolje učesnike u ultralakom letenju:
– U okvirima disciplne preciznosti zadata su tri zadatka. Reč je o preciznom sletanju bez motora, zatim preciznom sletanju sa motorom i održavanju precizne brzine po trijanglu. Cilj prvog i drugog zadatka je da se sleti u okvirima naznačene takmičarske površine. Cilj trećeg zadatka je leteti po zatvorenoj putanji u obliku tijangla sa preciznim održavanjem brzine i na kraju sa preciznim sletanjem na definisanu površinu. –
Rezultati takmičenja će se računati pri izboru najboljeg pilota na ultralakom vazduhoplovu u sve tri kategorije, pojedinačno i ekipno (klupsko), od strane Vazduhoplovnog saveza Srbije.
Prošle godine održano je osmo po redu državno prvenstvo za ultralake letelice, pri čemu je u zvaničnoj kategoriji učestvovao 31 takmičar iz pet domaćih aero-klubova, uz ostvarenih 200 sletanja i preko 35 sati naleta.


The post [NAJAVA] 9. Državno prvenstvo u preciznom letenju za ultralake vazduhoplove na „13. maju“ appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.