Montenegro airlines: Naši rezultati i ukupan doprinos opravdavaju podršku vlasnika

Izvor: TangoSix.rs, 06.Nov.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Montenegro airlines: Naši rezultati i ukupan doprinos opravdavaju podršku vlasnika

Za deset meseci ove godine, Montenegro airlines je prevezao 593.939 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 17.048 putnika ili blizu 3,00% više u odnosu na isti period prošle, stoji u jučerašnjem saopštenju crnogorske nacionalne avio-kompanije.
– Pri tome je važno istaći da je porast broja putnika recipročan porastu obima saobraćaja u odnosu na prošlu godinu, koji takođe iznosi oko 3%, dok je prosječna popunjenost putničke kabine veća u >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << odnosu na isti period prošle godine. To znači da su operativni resursi pažljivo i odgovorno planirani i utrošeni.
Montenegro airlines je tokom oktobra ove godine prevezao 52.983 putnika u sve tri kategorije saobraćaja. To je za 3.912 putnika ili blizu 8,00% više u odnosu na oktobar 2018. godine. Na ovaj način nastavljamo sa odličnim komercijalnim rezultatima, koji su bolji u odnosu na prethodnu godinu i za sada su najbolji u 25-ogodišnjoj istoriji poslovanja. – ističe se u saopštenju.
lk / Foto: Montenegro Airlines Izvršni direktor Montenegra Živko Banjević rekao je da je veoma zadovoljan postignutim rezultatima, pre svega, kako je naveo, imajući u vidu činjenicu da su ostvareni u uslovima sve jače konkurencije na tržištu.
– U posljednje vrijeme smo svjedoci bankrotstva nekoliko velikih evropskih avio-kompanija, zbog otežavajućih okolnosti i izazova u komercijalnoj avijaciji koji su doveli do maltene tektonskih poremećaja na evropskom i svjetskom tržištu. Montenegro airlines nije pošteđen od svega toga, naprotiv, nikada nije bilo teže baviti se ovim poslom, a opet su uz podršku vlasnika postignuti odlični rezultati.
Istovremeno smo svjedoci toga da veliki broj zemalja u svijetu iz pomenutih razloga pomaže svoje avio-kompanije, pri čemu je interes jedan jedini, ekonomski. Za svo to vrijeme se u Crnoj Gori podrška vlasnika nacionalnoj avio-kompaniji predstavlja mahom u negativnom kontekstu, pa se u javnosti maltene stiče pogrešan utisak da smo na državnom budžetu, da samo uzimamo i ništa ne doprinosimo. Zbog toga koristimo priliku da opet istaknemo sljedeće činjenice. Montenegro airlines sam prihoduje između 70 i 80 miliona eura godišnje, tako da smo po obrtu u samom vrhu među državnim preduzećima. Već od toga se 15-20% potroši direktno u Crnoj Gori. Kada se na to doda direktni doprinos kompanije crnogorskoj turističkoj i ukupnoj privredi koji je utvrđen istraživanjem tržišta, ispostavlja se da je ukupan doprinos Montenegra na godišnjem nivou veći od 150 miliona eura. Priliv iz te mase u budžet u velikoj mjeri premašuje ostvarenu podršku. Što se crnogorske privrede tiče, ne radi se samo o prihodu, već i o tome da veći broj putnika i turista podrazumijeva i veći broj radnih mjesta kao i porast obrta u privrednim granama koje direktno podržavaju razvoj turizma. – istakao je Banjević u saopštenju kompanije.

The post Montenegro airlines: Naši rezultati i ukupan doprinos opravdavaju podršku vlasnika appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.